Sağlık

Çatlak kaburga nasıl tedavi edilir?

Kaburga Çatlakları Nasıl İyileşir? Çatlak kaburga nasıl tedavi edilir? Kaburga çatlaması nasıl anlaşılır? ve Darbeye bağlı kaburga ağrısına ne iyi gelir? şeklinde çok sorulan konulara doğru cevaplar veren içeriğimiz yayında 👇

Abone Ol

Çatlak kaburga nasıl tedavi edilir?

Çatlak kaburga nasıl tedavi edilir? ve belirtileri, en çok merak edilen konulardan biridir. Kaburga çatlakları, bazı semptomlar ile kendini göstermektedir. Öncelik, nefes alıp vermede meydana gelen bozulmalardır. Göğüs kafesindeki şişlikler ve şekil bozulmaları da kaburga çatlağı olduğunun bir göstergesi olabilir.

BUNA DA BAKINIZ; 

Kaburga Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir? Ne Zaman Kaynar? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kaburga çatlakları tedavisi, kolay bir şekilde yapılır. Ancak hastanın solunum güçlüğü ve çok şiddetli ağrı yaşaması durumunda, tıbbi bir müdahale de gerekebilir.

Fizik tedavi, soğuk kompres, istirahat ve çeşitli ağrı kesiciler kaburga çatlağı tedavisi için doktor kontrolünde yapılan uygulamalardır. İleri düzeydeki kaburga çatlakları için cerrahi müdahale ile ameliyat yapılması uygun görülebilir.

Çatlak Kaburga Nasıl Tedavi Edilir?

Çatlak kaburga nasıl tedavi edilir ve tedavi yöntemlerini birlikte inceleyelim. Çatlak kaburga, pek çok neden bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Kaburga çatlaklarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek duyulmamaktadır. Ancak bu durumda çatlak kaburga sayısı çok önemlidir.

Eğer 3 veya daha fazla kaburgada çatlak ya da kırık meydana gelmiş ise; cerrahi müdahale gerekmektedir. Kaburga çatlağı veya kırıklarında boyuta göre vida ve plaklar ile tedavi yapılmaktadır.

Darbeye Bağlı Kaburga Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kaburga çatlakları genellikle sert ve ağır bir darbe sonucunda meydana gelmektedir. Darbe veya kas spazmına bağlı olarak oluşan çatlaklarda, ağrı kesici ilaçlar ile tedavi yapılmaktadır. Bu tür kaburga ağrılarında, soğuk kompres de yine hastanın ağrıyı daha az hissetmesini sağlayacak bir yöntemdir.

Kaburga Çatlaması Nasıl Anlaşılır?

Kaburga çatlaması olup olmadığı, pek çok semptom ile kendini göstermektedir. Yaralanan veya darbe alan bölgede, solunumu etkileyecek derecede ağrı veya sızı hissedilebilir.

Sık sık ve yüzeysel şekilde nefes alıp verme, göğüs biçimin ve şeklinin bozulmuş olması da yine kaburga çatlağı olduğunun bir göstergesidir. Ağızdan kan gelmesi ve akciğer zarlarının arasında hava ve kan birikmesi de kaburga çatlağının ilerlemiş olduğu semptomları arasında yer almaktadır.

Kaburga Çatlağı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kaburga bölümündeki kırık ve çatlaklar için öncelikli olarak, travmatoloji bölümündeki doktorlara gidilmesi gerekmektedir. Diğer çatlak ve kırıkların tedavisi için ise; ortopedi doktorlarına gidilmesi gerekir.

Çatlak kaburga nasıl tedavi edilir? şeklinde farklı bilgi; Kaburga Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir? Ne Zaman Kaynar? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com