Sağlık

Ciğerden Gelen Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürüğü Ne Keser?

Ciğerden Gelen Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürüğü Ne Keser? bu içeriğimizde gerçekten fayda sağlayan yöntemleri sizler için ard arda sıraladık

Abone Ol

Havaların soğuması ile birlikte en çok görülen sağlık sorunlarından biri de öksürüktür. Öksürüğü en hızlı kesen yöntem ise; pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Öksürüğü hızlı bir şekilde kesmek için düzenli olarak su içmek gerekir. Bununla birlikte 1 veya 2 çay kaşığı bal yiyerek de öksürüğün şiddetini azaltabilirsiniz.

BUNA DA BAKIN

En İyi Oyuncu Koltuğu Hangileri? İşte En İyileri - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Balın, mukus üretimini azaltıcı etkisi olduğu için, öksürüğü de hafifletir. Bitkisel çaylar ve et suları ile hazırlanan çorba gibi sıvı gıdaları tüketmek de yine öksürüğe iyi gelen yöntemler arasında yer almaktadır. Tuzlu ile düzenli olarak gargara yapabilir ve nemli hava ile kendinizi rahatlatabilirsiniz. Öksürüğe ne iyi gelir, öksürüğü ne keser sorularının detaylarını birlikte inceleyelim.

Öksürüğe İyi Gelen Yöntemler

Öksürüğü hafifletmek için evde bazı yöntemleri uygulayabilirsiniz. Öksürük ile birlikte meydana gelebilecek mukusu da ortadan kaldırarak, sağlık sorununuzu daha kısa sürede giderebilirsiniz. Öksürüğe iyi gelen yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

·      Bol bol su için. Ilık su tüketimi öksürüğün geçmesi için en etkili ve en basit yöntemdir.

·      Kekik, nane, zencefil gibi bitki çaylarını için. Bitki çaylarının içerisine, tatlandırıcı olarak bal ekleyebilirsiniz.

·      Bal yiyebilirsiniz. Bal, mukus tüketimin azaltılmasında oldukça etkilidir.

·      Gün içerisinde tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz.

·      Ananas suyu da öksürüğe iyi gelen en etkili yöntem olarak bilinmektedir. Ananas suyu, boğazı rahatlatır ve öksürüğün oluşturduğu tahrişi iyileştirir.

·      Buhar solumak ve nemli ortamda bulunmak öksürüğe iyi gelir. Sıcak bir duş alarak öksürük krizlerinin önüne geçilebilir.

·      Ihlamur ve papatya çayı öksürüğün oluşumunu önler. Boğazın yatıştırılmasını sağlar.

·      Öksürük sorunu yaşayanların, reflüyü de tetikleyen gıdalardan uzak durması gerekmektedir.

·      Karabiber, bal ve limon ile macun yapılabilir. Bu macundan 1 veya 2 çay kaçığı tüketmek, öksürüğün kısa sürede geçmesini sağlar.

·      Probiyotik içeren gıdaların tüketilmesi önerilir.

·      C vitamini takviyesi kullanmak ve boğaz pastili almak da öksürüğe iyi gelen yöntemler arasında yer alır.

Alerjik öksürüğe iyi gelen yöntemler de yukarıdaki önerileri kapsamaktadır. Öksürük şurubu veya ilaç kullanımı da yine öksürüğün kısa sürede geçmesini sağlayacaktır.

Daha fazla bilgi; 29 Ekim'de 4 Gün Mü Tatil Olacak? İşte Tatil Günleri - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com