Sağlık

Dexofen İlaç Ne İşe Yarar?

Dexofen İlaç Ne İşe Yarar? DEXOFEN ilaç ne için kullanılır? ve DEXOFEN diş iltihabına iyi gelir mi? şeklinde sağlıkla ilgili özel bilgiler haberimizde . Şimdi KEŞFET 👇

Abone Ol

Dexofen İlaç Ne İşe Yarar?

Dexofen İlaç Ne İşe Yarar? Dexofen iltihaplanma ve şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılan bir tür ilaçtır. Deksketoprofen etken maddeli ilaç, vücudun herhangi bir olay sonrasında yaralanma ve hasar alması durumuna bağlı olarak iltihaplanma ve ağrı sürecinin durdurulmasına yardımcı olur.

BUNA DA BAKIN; 

Tahinin Faydaları Nedir? Damarlara Etkisi Muhteşem! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Dexofen ağrı kesici mi? AKUT artriti gut ve iltihaplı romatizma gibi pek çok hastalığın ilgili semptomlarını gidermek için kullanılır. Bunun yanında kas ve iskelet sisteminde bulunan hafif dereceli ağrılar adet ağrısı gibi ağrıların da kontrol altına alınmasına yardımcı olur.

İlacın en bilinen yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Mide bulantısı ve kusma

·      İshal ve hazımsızlık sorunu

·      Karın ağrısı ve gaz

Yukarıda bahsi geçen yan etkilerin şiddetlenmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna giderek doktor kontrolünde ilacın yeniden dozunun düzenlenmesi gerekir.

 Şiddetli yan etkiler mevcut olduğunda doktora danışmadan kullanımı devam edilmemesi önceliklidir.

İlacın genel olarak iltihap ve ağrıların tedavisinde kullanıldığını söylemek mümkündür. En yaygın kullanılan alanlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      İltihaplı eklem rahatsızlığı

·      Kireçlenmeye bağlı yaşanan ağrılar

·      Ameliyat sonrasında oluşan ağrıların giderilmesi

·      Adet ağrısı

·      Bel, sırt ve kemik ağrısı

·      Gut hastalığına bağlı gelişen iltihaplı eklem hastalığı

İlacı kullanan kişilerle mide ve bağırsak problemleri ortaya çıkacağından yiyeceklerle birlikte yeterli su ile alınması önerilir. Şiddetli ağrılarda aç karnına alınması da uygundur.

Aç karnına alınan ilacın yemekten yarım saat önce kullanılması tavsiye edilir. Bu şekilde ilaç daha hızlı etki gösterecektir. Genel olarak ilacın doktorun önerdiği şekilde kullanmak önceliklidir.

İlacı kullanırken baş dönmesi uyuşukluk gibi şiddetli yan etkiler gözlemleniyor ise araç ve makine kullanımının durdurulması önerilir. İlaç çocuk ve ergenler için uygun değildir.

Dexofen Ne İlacı?

Dexofen ilacı ağrı ve iltihaplanma sorunlarının tedavisinde kullanılan etkili bir ilaçtır. Dexofen diş ağrısına iyi gelir mi? İlaç diş ağrısı için uygun olmasa da özellikle kas ve iskelet sisteminin iltihaplanması sonucu oluşan ağrıların hafifletilmesinde etkilidir. Doktorun önerdiği dozda tedavi süresince kullanmak ağrıların şiddetini doğrudan azaltır bir etki oluşturur.

 Dexofen İlaç Ne İşe Yarar gibi nice özel; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!