Kapatıcı ile cildi daha pürüzsüz göstermek makyaj yapan herkesin tercih ettiği bir yöntemdir. Fakat önemli olan doğru kapatıcıyı bulmaktır. Kapatıcı ne kadar iyi olursa, o kadar kalıcı olur ve cildinize zarar vermez. Sizler için derlediğimiz bu yazımızda ideal kapatıcıyı nasıl seçerseniz onu aktarmaya çalıştık.

Kapatıcı makyaj malzemeleri arasında en önemli ürünler arasındadır. Doğru bir şekilde nasıl uygulanacağını bildiğinizde tüm görünümünüz değişir.

Kapatıcı Seçimi

Kapatıcıyı seçmek için önce cilt tipini ve kapatıcıyı ne için kullanmak istediğinizi bilmeniz gerekir. Bu yüzden bir kapatıcı satın almadan önce, neyi aradığınızdan kesin olarak emin olun.

Kil Maskesi Ne İşe Yarar? Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Sıvı Kapatıcı

Sıvı kapatıcılar normal, yağlı veya karma cilt tipleri için çok idealdir ve kullanımı kolaydır. Hafif kapatmadan, tam kapatmaya kadar çeşitli ton seçenekleri mevcuttur.

Ayrıca sıvı kapatıcılar mat, nemli ya da saten olabilir. Bu tip kapatıcıların gözenekleri tıkama ihtimali çok düşüktür. Bu nedenle hassas ya da akne oluşumuna meyilli bir cildiniz varsa sıvı kapatıcıları denemeniz daha iyi olacaktır.

Krem Kapatıcı

Kuru veya karma cilt tipiniz varsa krem kapatıcılar gereksiniminizi karşılayacaktır. Krem kapatıcıların kapatma derecesi orta ile tam arasında değişir. Krem kapatıcı renk farklılıklarını gizlemek için mükemmel bir seçimdir.

Bazen krem kapatıcılar uzun saatler boyunca kullanıldığında, katlanma ve kırışma oluşturabilir. Bu problemi kapatıcınızı biraz sıkıştırılmış toz ile ayarlayarak çözebilirsiniz.

Stik Kapatıcı

Stik kapatıcılar kuru ve hassas ciltler için kullanılır. Seçtiğiniz türe bağlı olarak saten veya pudra tipinde mat bir kaplamaya dönüşür.

Bu tip bir kapatıcının, kapatma derecesi orta ile tam arasında değişir.

Her Tür Cilt Tipi İçin Doğru Kapatıcıyı Nasıl Seçeriz

Öncelikle cilt tonunuza uygun olması için fondöteninizden daha açık tonda bir kapatıcı seçin. Bu nedenle ürünün üzerinde yazan ‘’nötr’ ’soğuk’’ ‘’sıcak’’ veya ‘’bej’’ gibi kelimelere dikkat edin.

Kapatıcı kullanırken renk teorisinden tam olarak yararlanabilirsiniz. Renk çemberinde birbirinin tersi renkler karşılıklı yerleşmiştir. Bu nedenle renk düzeltmesi yapmak istediğinizde, bu karşılıklı renklerin birbirlerini etkisizleştirdiğini bilmelisiniz.

·         Yeşil kırmızının karşıt rengidir

·         Turuncu mavinin karşıt rengidir

·         Sarı morun karşıt rengidir.

Kapatıcı Uygulayarak Göz Altınızdaki Karanlık Çerçeveleri Kapatın

Probleminiz koyu renkli halkalar ise, gözlerinizin etrafında beyaz daireler oluşmasından kaçınmak için ‘’daha sıcak’’ renkleri tercih edin. Mavi tonlu ve morumsu koyu halkalar, ten renginden daha açık olan turuncu-sarı tabanlı kapatıcı kullanılarak en iyi şekilde gizlenir. 

Bu tonlar gözlerin altındaki cildin rengini değiştirmeye yardımcı olur ve cildi aydınlatır. Diğer yandan kahverengimsi koyu halkalar varsa şeftali, somon veya portakal bazlı bir kapatıcı kullanmanız önerilir.

Kapatıcı Uygulayarak Lekeleri Ve Kızarıklıkları Gizleyin

Yüzünüzdeki kızarıklıkları nötralize etmek için yeşil tonlu kapatıcı kullanın. Ayrıca sivilce, kızarıklık veya kırmızı akne izlerini kapatmak için de kullanabilirsiniz.

Kapatıcı Uygulayarak Siyah Noktaları Gizleyin

Turuncu veya şeftali bazlı renk düzelticileri göz ardı etmeyin. Akne, yaşlanma izleri veya güneşin verdiği hasar ile ortaya çıkan çillerin neden olduğu koyu renkli lekeleri kapatmak için düzenli olarak kullanılabilir.

Kapatıcı Kullanarak Sivilceleri Gizleyin

Sivilceleri gizlemek için kapatıcınızın kalın, kuru bir kıvama sahip olması çok önemlidir. Bunun için krem kapatıcı kullanabilirsiniz. Sivilcenin kırmızılığını kapatmak için yeşil renkte kapatıcı ve fondöten uygulayın.

Önce Kapatıcı mı Yoksa Fondöten mi Kullanmalısınız?

Mükemmel bir görünüm için, önce kapatıcı daha sonra fondöten kullanınız.

Çok fazla kullanmak daha iyi bir sonuç sağlamaz. Bu nedenle yalnızca ihtiyacınız olduğunda az miktarlarda kullanın.  

Makyajınızı Anında Değiştiren Kapatıcı Hileleri

Bu basit hileler size kusursuz bir cilt görünümü sağlayacaktır.

1.   Doğal Işık Altında Kapatıcı Kullanın

Kötü bir aydınlatmada kapatıcı sürerseniz istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. En iyi sonucu almak için doğal ışık altında makyaj yapın.

2. Üçgen Kapatıcı Hilesi

Gözaltı bölgenizde, kapatıcıyı nokta halinde bırakıp, daha sonra yaymak yerine kapatıcınızla bir üçgen çizin. Daha sonra bir kapatıcı fırça ile cildinize yedirin.

3. Göz Kapaklarınıza Kapatıcı Sürün

Göz farınızın altına baz almak için harcama yapmak istemiyorsanız, göz kapağınıza makyajınızdan önce çok az miktarda ideal kapatıcılardan birisini kullanın.

4. Vücudunuzdaki Sorunlu Noktalar İçin kapatıcılar Kullanabilirsiniz.

Sırtınızda ya da göğsünüzde bulunan sivilce, kolayca cilt tonunuza uygun bir ürün ile kapatılabilir.

5. Kaşlarınızı Vurgulayın

Kaşlarınız vurgulamak için cilt tonunuzdan bir ton daha açık renkte bir kapatıcı kullanın. Bu işlem anında kaşlarınızın kalkmasını sağlar ve gözlerinizin vurgulanmasına sebep olur.

Editör: Hacer Bozkurt