Domates Nasıl Kurutulur?

Domates kurusu, kış mevsiminde yemeklerinize lezzet katacak besinlerden biridir. Salatalarda, çorbalarda ve yemeklerde severek kullanılan domates kurusu ile eşsiz mezeler ve lezzetler hazırlayabilirsiniz.

BUNA DA BAKINIZ;

Süt Arttıran Yiyecekler! İşte En Önemlileri! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.CoM

Zeytinyağında Hile Büyük Hile! Rapor Şok Edici! Zeytinyağında Hile Büyük Hile! Rapor Şok Edici!

Domates kurusunu kendiniz de kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tamamen doğal yöntemler ile hazırlayabileceğiniz domates kurusu, tam bir şifa deposudur.

Kuru Domates Nasıl Hazırlanır?

Domatesi yaz mevsiminde kurutmanız gerekmektedir. Güneşte domates kurutma yöntemi için yazın en sıcak aylarını tercih etmelisiniz. Domatesleri sadece birkaç parça şeklinde dilimleyin.

Ardından domatesin suyu aşağı akacak şekilde, bir ızgara üzerine dizebilirsiniz. Domateslerin bozulmaması için bir miktar kaya tuzu dökebilirsiniz. Bir haftalık süre sonunda domates kurusu hazır olacaktır.

Evde Domates Kurusu Nasıl Yapılır?

Evde domates kurusu yapmak için tam mevsiminde ve ideal havalarda, kurutma işleminin yapılması gerekmektedir. Sağlam domateslerin seçilmesi çok önemlidir. Domateslerin iyice yıkanması ve uygun kalınlıkta dilimlenmesi gerekmektedir.

Pek çok kişi domatesi kuruturken, çekirdeklerini çıkartmayı tercih eder. Tuzlayıp, temiz bir tepsinin içerisine yerleştirebilirsiniz. Güneşte, bir hafta içerisinde domatesleri kurutma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Domates Kuruturken Nelere Dikkat Edilmeli?

Domates kuruturken dikkat edilmesi gereken en önemli konu uygun mevsimdir. Yağmurlu havalarda, domatesin kurutulması önerilmemektedir. Daha önce ıslanmış veya yağmurun altında kalmış olan domatesleri kuruturken, renginde kararma meydana geldiğini görebilirsiniz.

Domates kuruturken mutlaka temiz ve pamuklu örtüleri veya tepsileri tercih etmelisiniz. Poşet veya diğer sentetik örtüler, domates kurutmak için uygun değildir.

Domates Hangi Aylarda Kurutulur?

Domates nasıl kurutulur sorusu kadar hangi aylarda kurutulduğu da merak edilmektedir. Domatesi kurutmak için en ideal mevsim, ağustos ve eylül aylarıdır.

Üstelik taze domateslerin de tam yetiştiği dönemdir. Domates kurutma işlemi sırasında, havanın rüzgarlı ve yağmurlu olmaması gerekmektedir. Domateslerin çürümemesi için güneş ışığının yeterli olmasına dikkat edilmelidir.

Fırında Domates Kurur mu?

Fırında domates kurutma, pek çok kişinin tercih ettiği yöntemlerden biridir. Evde domates kurutma için yeterli alanınız yok ise; kurutma işlemini fırında da tamamlayabilirsiniz.

Fırınınızın fan ayarını açarak, sıcak hava ile birlikte domateslerin daha sağlıklı ve dış etkenlerden uzak şekilde kurumasını sağlayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi; Araç Çizik Giderici Kitler ve Özellikleri - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu