Sağlık

Domates Soslu Makarna Tarifi! En Güzeli Bu Tarif Seçildi!

Domates Soslu Makarna Tarifi! Bu En güzeli Seçildi! Sizler de bir makarna tutkunuysanız ve en lezzetli olanı denemek istiyorsanız bu makalemize bakmalısınız 👇

Abone Ol

Her yaştan herkesin beğenerek yediği ve en çok yaptığı tarif hiç kuşkusuz ki domates soslu makarna tarifleridir. İtalyan usulü domatesli makarna sosu gibi dünya lezzetlerini mutfağınızda hazırlamak çok kolaydır.

Farklı domates soslu makarna tarifleri ile misafirlerinize muhteşem lezzetler hazırlayabilirsiniz. Köz domates soslu makarna tarifi gibi farklı tarifleri de deneyebilirsiniz.

BUNA DA BAKIN

Asprin Sprey Ne İşe Yarar? Asprin Sprey Türk Malı Mı? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Yapımı oldukça basit olan domates soslu makarna tarifi ile herkesin seveceği bir yemek hazırlayabilirsiniz. Vaktiniz az ancak lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız, domatesli makarna sosu çeşitleri ile her güne farklı bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Konserve domates soslu makarna gibi pratik tariflerimizi de inceleyebilir ve tabak taban yenecek enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Domates Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Domates soslu makarna tarifimiz, 4 kişiliktir. Ancak vermiş olduğumuz malzemeleri azaltarak veya artırarak, dilediğiniz kişi sayısına uygun olacak şekilde tarifi hazırlayabilirsiniz. Sadece 25 dakikada pişirerek, yemeğe hazır hale getirebileceğiniz pratik domates soslu makarna tarifini tüm detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Domates Soslu Makarna İçin Gerekli Malzemeler

·      1 paket makarna

·      3 adet domates (rendelenmiş)

·      1 veya 2 diş sarımsak

·      Yarım çay kaşığı tuz

·      4 yemek kaşığı zeytinyağı

·      1 çay kaşığı karabiber

·      1 adet orta boy sivri biber

Domates Soslu Makarna Yapımı

Domates soslu makarna tarifi, damak zevkinize göre farklı sebzeler ile de zenginleştirebileceğiniz bir tariftir. Domates soslu makarna tarifi için istediğiniz makarnayı kullanabilirsiniz. Domates soslu makarna yapımı için izlemeniz gereken adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

·      Domates soslu makarna tarifine başlamak için ilk olarak, biberlerin çekirdeklerini çıkartın. Çok küçük olacak şekilde doğrayın. Sarımsakları da minik minik doğrayarak hazır hale getirin.

·      Geniş bir tavanın içerisine zeytinyağını koyun. Üzerine biber ve sarımsakları ilave ederek, kavurun

·      Domatesleri rendeleyin. İçerisinde kabuk kalmamasına dikkat edin. Kavurduğunuz biber ve sarımsakların üzerine, rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar kavurun.

·      Suyun içinde haşladığınız makarnayı süzün. Makarnayı tavanın içerisine yavaş yavaş ve karıştırarak aktarın.

·      Sosla birlikte makarnayı yaklaşık bir 10 dakika kadar pişirin.

·      Domates soslu makarna tarifi hazır, şimdiden afiyet olsun.

Daha fazlası için; Salça Makinasi İle Yüksek Aylık Kazanç İmkanı Mevcut! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com