Sağlık

Vücut Yenileyici Eliminasyon Diyeti ile Tazelenin!

Eliminasyon Diyeti, Eliminasyonda neler yasak? Eliminasyon diyeti nasıl yapılır? Eliminasyon diyeti kahvaltıda ne yenir? ve 1 haftada eliminasyon ile kaç kilo verilir? şeklinde merak edilen emsalsiz soruyu sizler için yanıtladık👇 Sende Keşfet 👇

Abone Ol

Eliminasyon diyeti, kişinin vücudunun kaldıramadığı besin ve sıvıların belirlenmesine yönelik yapılan bir diyettir. Eliminasyon diyetinin, uzun süre yapılmaması gerekmektedir.

Buna da bakın;

Su Diyeti! 3 günde kaç kilo verilir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Sadece size iyi gelmeyen ve alerjiye neden olabilecek düzeyde rahatsızlık veren besinlerin tespit edilmesi için yapılmaktadır. Bu besinleri tespit ederek, günlük beslenme listenizden çıkartabilirsiniz. Eliminasyon diyeti nedir ve nasıl yapıldığına dair tüm detayları sizler için açıkladık.

Eliminasyonda Neler Yasak?

Eliminasyon diyeti, diğer pek çok diyet türüne göre çok daha sıkı bir diyet türüdür. Diyet süresi boyunca, özellikle tatlandırıcı ve şekerin kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir.

İşlenmiş et ürünleri, glutenli un ve tahıl çeşitleri, peynir, süt ve diğer süt ürünlerinin tüketilmesi kesinlikle yasaktır. Çikolata, kahve, çay ve soya da yasak olan besinlerdendir. Biber, domates, patates ve patlıcan gibi sebzelerin de yasak olduğunu ayrıca belirtmek gerekmektedir.

Eliminasyon Diyeti Nasıl Yapılır?

Eliminasyon diyeti, düzenli olarak ve eksiksiz bir şekilde yapılması gereken bir diyettir. Kişinin gıda intoleransının belirlenmesi için yapması gereken bir diyet şeklinde de açıklanabilir. Vücuda etki eden besinler, eliminasyon diyeti ile daha kolay bir şekilde yapılmaktadır.

Eliminasyon diyeti yapmak için kişiye özel belirli besinler, günlük beslenme düzeninden çıkartılmaktadır. Ardından bu çıkartılan besinler, tekrar ve düzenli şekilde diyet listesine eklenmektedir.

Eliminasyon Diyeti Kahvaltıda Ne Yenir?

Eliminasyon diyeti kahvaltıda ne yenir ve örnek kahvaltı listesi, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Kahvaltı için ilk gün badem sütü, yulaf ezmesi ve taze meyve tüketilmesi uygun görülmektedir.

Eliminasyon diyetinde ana öğünler dışında ara öğünler de bulunmaktadır. Kahvaltı ve öğle yemeği arasındaki ara öğün için ise; humus, 1 adet salatalık ve 1 adet havuç yeterli olacaktır.

1 Haftada Eliminasyon İle Kaç Kilo Verilir?

1 haftada eliminasyon diyeti ile kaç kilo verileceğini tahmini olarak açıklayabiliriz. Kişinin eliminasyon diyetini düzenli yapması sonucunda kilo verebilir. Ancak kişinin eliminasyon diyetini aksatmadan yapması gerekmektedir.

Ayrıca eliminasyon diyeti sonrası kilo kaybı, kişiden kişiye göre de değişkenlik göstermektedir. 1 hafta eliminasyon diyeti yapan kişinin ortalama olarak, 5 ile 10 kilo kadar verebileceğini söylemek mümkündür.

Daha nice; Sağlık haberleri burada!