Emes Hastalığı Nedir, neden olur?

Emes hastalığı nedir? Emes hastalığı merkezi sinir sistemini etkileyen bir rahatsızlıktır. Beyin ve omuriliğin iletişimini sağlayan miyelin kılıfının rahatsızlanması sonucu yaşamı etkileyecek semptomlar süregelir. Dolayısıyla emes, kişinin yaşam kalitesini etkileyen bir hastalıktır.

BUNA DA BAKIN;

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Emes Hastalığı Tehlikeli Midir?

Emes hastalığı hayati tehlikesi bulunan bir rahatsızlık değildir. İleri yaş ve bazı semptomların ilerlemesi ile bilişsel kayıplar görülebilir. Günümüzde hastalığı kesin bir tedavisi mevcut değildir.

Hastalığın erken zamanda teşhisi ve düzenli doktor kontrolü ile alınan önlemler yaşam standartlarının yükselmesine imkan sağlar. Ayrıca hastalığın kontrol altına alınmasına yardımcı olur.

Emes Hastası Olduğunuzu Nasıl Anlarız?

Emes hastası olan kişinin vücudunda bazı güç kayıpları yaşanır. Özellikle bacak ve kollarda yaşanan güç kayıpları, zamanla artarak yürüme güçlüğü, uyuşma, titreme gibi sorunları meydana getirebilir.

Ayrıca görüş bulanıklığı, tükenmişlik hissi, depresyon, konuşma sorunları ve idrar tutamama problemleri de meydana gelebilir.

Ms hastaları kaç yıl yaşar? Emes  hastalarının standartlarda olan insan yaşam süresinin daha altında yaşam süreleri vardır. Normal popülasyona göre biraz daha kısa ömürleri hastalığın ilerlemesi ve uygun tedavinin yapılamaması durumundan kaynaklı olabilir.

Emes hastalığı öldürür mü? Hasta olan kişilerin hasta olmayan kişilere göre ortalama 7 ile 10 yıl daha kısa yaşamaları söz konusu olabilir.

Emes En Çok Kimlerde Görülür?

Emes hastalığı neden olur? Emes hastalığı için yapılan araştırmalara göre hastalığı tetikleyen durumlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Aşırı stres

·      Yoğun tuz

·      D vitamini eksikliği

Diyetisyen Şimşek: Çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenme programları oluşturulmalı Diyetisyen Şimşek: Çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenme programları oluşturulmalı

·      Epstein barr virüsüne maruz kalma

·      Genetik yatkınlık

·      Olumsuz yaşam koşulları

·      Sağlıklı beslenememe

·      Sigara kullanımı

Yukarıda bahsi geçen mevcut durumların hastalığı tetiklemesi ve ilerlemesine neden olması söz konusudur. Bu durum söz konusu olduğundan dolayı hastalığı taşıyan kişilerin de ilgili bu tetikleyiçilere dikkat etmesi tavsiye edilir.

Emes hastalığı belirtileri aşağıda maddeler halinde yer alır. Kişinin ms atak belirtileri geçirmemesi için doktorun önermiş olduğu tedavi yöntemleri ve ilaç takviyesine uyum sağlaması önceliklidir.

·      Vücudun belli noktalarında uyuşma ve karıncalanma hissi

·      Kaslarda yaşanan ağrı ve kramp

·      Boynun öne doğru eğilmesi sonrasında yaşanan elektrik çarpmış hissi

·      Bilişsel hareketliliğin azalması

·      Planlama, öğrenme ve düşünme gibi konularda yaşanan problemler

·      Çift görme ya da bulanık görme gibi görme sorunları

Daha nice haber BURADA!