Yaşam

Erişte Nasıl Pişirilir?

En İyi Yöntemle Erişte Nasıl Pişirilir? Ne kadar malzeme kullanılmalı gibi bir takım özel bilgilerin bulunduğu tarif içeriğimiz de gizli 👇

Abone Ol

Erişte Nasıl Pişirilir bunun en kritik noktalarını bilmek bu yönde bir çalışma içine girmek en doğrusudur. Çünkü

Erişte oldukça hassas bir mutfak ürünüdür. Doğru pişirilmediği takdirde yapılma ve hamurlaşma haline gelerek kötü bir görüntü oluşturabilir. Bu da tadını doğru yönde etkilemektedir.

Erişte pişirmenin en özel aşaması hiç kuşkusuz ki kaynar suyun miktarıdır. Doğru miktarda ürüne doğru miktarda bir su kullanımı çok çok önemlidir. Gelin bunun en olması gereken yanına hep birlikte göz atalım.

BUNA DA BAKIN

Çay Nasıl Demlenir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Erişte Makarna Nasıl Pişirilir?

Malzemeler;

·       2 su bardağı erişte makarna

·       6 su bardağı su

·       1 tatlı kaşığı tuz

·       2 yemek kaşığı tereyağ

Eğer erişteyi taze açmak yerine hazır halde makarna şeklinde aldıysanız pişirmek çok daha kolay bir hal alacaktır. Suyu bir tencerede kaynatın. Üzerine tuz ekleyin. Kaynayan suyun içine  erişteleri ekleyin.

Bu sayede 10 dakika boyunca kaynata kaynata pişirin. Bu süreçten sonra erişteler yenme kıvamında bir yumuşama sağlayacaktır ardından güzelce süzün tereyağı yakarak içine aldığınız erişteleri karıştrın ve sıcak halde servis ediniz. Erişteler süzün ve tereyağı veya zeytinyağı ile karıştırarak servis edin.

Ev Yapımı Erişte Nasıl Pişirilir?

Bilindiği gibi ev yapımı erişteler çok hassas ürünlerdir. Bu sebeple hemen açıldığı gibi su ile buluşturularak istenen kıvamda pişirilmesi sağlamalıdır. Şimdi el açması erişte pişrmek isteyenlere önce ölçüleri ardından da nasıl yapılacağını aktaralım.

Malzeme Listesi;

·       1,5 su bardağı ev yapımı erişte

·       4 su bardağı su

·       1 tatlı kaşığı tuz

·       1 yemek kaşığı tereyağı

Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Tuzunu ekleyin ve ev yapımı erişteleri suya bırakın. Orta ateşte 12 dakika pişirin. Erişteler pişince süzün ve üzerine tereyağı ekleyip karıştırarak servis edin. Erişteler daha kalınsa pişirme süresini uzatabilirsiniz.

Hazır Erişte Nasıl Pişirilir için de Erişte Pilavı Nasıl Pişirilir konusu için de verilecek tüm cevaplar benzerdir. Bu hususta sizlerde doğru pişirme taktiklerini bahsettiğimiz şekilde uygulayarak istenilen sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Daha çok bilgi;Android Oyun Club Özellikleri Nelerdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com