Geçici Dövme Nasıl Yapılır?

Geçici dövme nasıl yapılır? Geçici dövme pek çok farklı teknikle vücudu uygulanan ve istenildiği zaman silinebilen bir uygulamadır. Kalıp yöntemi ile geçici dövme yapma ya da eyeliner yöntemi ile geçici dövme yapma gibi yöntemlerle pek çok farklı figür uygulanabilir.

BUNA DA BAKIN;

Bebeklerde sarılık nasıl geçer? 

İğne fobisi olan ya da acı eşiğinin az olmasıyla kişiler genellikle geçici dövme uygulamaları yaptırır. Ayrıca yapılan dövmenin bir ömür boyu kalma fikri kişileri korkuttuğundan dolayı geçici dövme diğer dövme çeşitlerine göre daha sık tercih edilir.

Protein Diyeti Nedir? Örnek Liste ve Tüyolar! Protein Diyeti Nedir? Örnek Liste ve Tüyolar!

Geçici dövmede kullanılan boya ya da spreylerin kaliteli olduğunu önceden teyit etmek gerekir uygulama yaptıktan sonra ilgili alanın bebek pudrası ile yumuşatılması tavsiye edilir.

Dövmeyi yapıştırmadan önce bölgenin oksijenli su ile temizlenmesi gereklidir. Eyeliner yöntemi ile dövme yapılacak ise basit figürlerin çalışılması tavsiye edilir. Kalıp yöntemi seçilecek ise hassas ciltler için ekstra dikkatli olunması gerekir.

Geçici Dövme Ne Kadar Süre Kalır?

Geçici dövme cilt türüne ve uygulama adımlarına bağlı olarak yaklaşık 1 ay süre boyunca kullanılır. Geçici dövme çeşitleri arasında oldukça popüler olan hint kınası daha hafif bir uygulaması olup derinin altına fazla inmediğinden dolayı kullanım ömrü 1 ile 2 haftadır.

İğne İle Geçici Dövme Yapılır Mı?

İğne ile yapılan dönmeler genelde mürekkeple yapıldığından dolayı kalıcıdır. Geçici dövme için sadece derinin yağ dokusunu kaplayan ve deri altına sabitlenen boyaların tercih edilmesi gerekir. Geçici dövme uygulaması yapılırken pigmentin mikropigmentasyon tercih edilir.

Geçici dövme ne kadar kalır? Boyanın kalitesini ve şeklin büyüklüğüne bağlı olarak geçici dövmeler yaklaşık 1 ay kadar vücutta kalabilir. Bu süre tamamlanmaya yakın vücutta silinmeler yaşanabilir.

Kişinin cilt yapısının aşırı yağlı olması ya da ilgili bölgenin sürekli su alması dövmenin daha hızlı silinmesine neden olabilir. Ayrıca dövmenin kalıcılığını arttırmak için kullanılan nemlendiriciler ve losyonlar tercih edilebilir.

Geçici dövme günah mı? Kişinin dini inancına ve yaşam standartlarına bağlı olarak günah ya da uygunsuz davranış olarak değerlendirmek doğru olmayabilir. Dini hükümlere bakıldığında kalıcı olan dövmenin haram geçici dövmenin ise mübah olduğunu söylemek mümkündür.

Tarzına yeni bir değişiklik katmak isteyen kişilerin geçici dövme ile aradıkları tarzı yakalamaları söz konusudur.

Daha nice haber BURADA!
Editör: Ayşe Topçu