Yaşam

Genç Görünümü Korumak İçin Bu Cilt Bakımı Yöntemlerini Deneyin

Genç Görünümü Korumak İçin Bu Cilt Bakımı Yöntemlerini Deneyin... 25 Yaş Sonrası Cilt Bakımı, Doğru Cilt Bakımı İçin Öncelikle Yüzünüzü Temizleyin

Abone Ol

Cilt bakımı küçük yaşlardan itibaren zorunluluk halini alabildiği gibi sadece güzel görünmek için de yapılabilir. Cilt yapısında yirmili yaşların ortalarında birtakım değişimler yaşanır. 25 Yaşından sonra ciltte yaşlanma, gözle görülebilir gözenekler, kuruluk, koyu halkalar, ince çizgiler ve kırışık oluşma belirtileri başlar.

Cilt Bakımı Yöntemleri

Tüm bu cilt sorunları için makyaj geçici bir çözümdür. Bu sorunlar için kullanılan fondöten gibi kapatıcıların bir süre sonra temizlenmesi gerekir ve temizlendiğinde ciltteki kırışıklıklar ya da gözenekler yine ortaya çıkar. Bu kırışıklıkları, gözenekleri ya da lekeleri geçici olarak kapatmak yerine kalıcı çözüm bulmak daha fazla ilerlememesi ve cilt sağlığı açısından önemlidir.

25 Yaş Sonrası Cilt Bakımı

1. Doğru Cilt Bakımı İçin Yüzünüzü Temizleyin

Temizlik cilt bakımı için çok önemlidir. Her zaman cilt tipinize uyan bir temizleyici seçin. İyi bir temizleyici gözenekleri ve kirleri kalıntı bırakmadan temizler. Ayrıca cildinizi yumuşak, taze ve temiz bırakır. Yağ ve makyaj izlerini ortadan kaldırır. Yüz temizliğinin bu şekilde etki etmesi için, cildin günde iki defa sabah ve akşam olmak üzere temizlenmesi gerekir.

2. Tonikleme

Tonik, cilt bakımı rutininin önemli bir parçasıdır. Cildi sorunsuzca temizledikten sonra gözenekleri kapatmak, cildi sıkılaştırmak ve kalan yağları arındırmak için onaylı ve kaliteli bir tonik uygun olacaktır. Toniğe destek olmak için ya da tonik kullanmak istemeyenler için gül suyu da iyi bir temizleyici etkisi gösterir ve tüm cilt tipleri için uygundur.

3. Cilt Bakımı ve Nemlendirme

Cilt yaşlandığı her an daha fazla kurur ve daha fazla neme ihtiyaç duyar. Bu durumu (tıbbi bir rahatsızlığı olmadığı sürece) 12 yaşındaki bir çocukla 60 yaşındaki bir yetişkinin ciltleri arasındaki fark ile açıklayabiliriz. Bundan dolayı cildin nemini dışarıdan uygulayacağımız yöntemlerle desteklememiz gerekir.

Öncelikle bir uzmana danışılmalı ve cilt tipine uygun olacak ve herhangi bir alerjik reaksiyon göstermeyecek nemlendirici seçilmelidir.

4. Pürüzsüz Cilt Bakımı İçin Peeling

Peeling, kuruyan ve yaşlanan ciltte sadece ölü hücreleri uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yeni hücrelerin oluşturulmasına da yardımcı olur. Düzenli peeling, daha az kırışıklığa sahip daha pürüzsüz, daha parlak ve daha sıkı bir cilt sağlar. En iyi sonucu almak için haftada bir kez peeling uygulaması yapılabilir.

5. Cilt Bakımı ve Cilt Koruma

‘’Önlem almak tedaviden daha etkilidir.’’ Güneş, cildinize zarar verebilir ve onu bronzlaştırıp, çillendirebilir. Cildinizi güneşin zararlı UV etkilerinden koruyun. Bir şapka, bir eşarp cildinizi belli ölçüde koruyabilir.

Fakat gerçekten cildinizi güvende tutmak için güneş koruyucu kullanmalısınız. En az SPF 15 özelliği olan bir güneş koruyucu gün içerisinde maruz kalacağınız zararlı ışınlardan cildinizi korumaya yetecektir.

6. Yüz Masajı

Masaj cildinizi şımartmanın en iyi yoludur. Cildinize anında ışıltı verir. Yüz masajı yaptırmak, cildinizi temizler ve kırışık oluşumunu yavaşlatır.

7. Yüz Maskeleri

Cildinizi sıkılaştırmak ve canlandırmak için yüz maskeleri kullanın. Yumurta, bal, gül suyu, badem yağı vb. doğal malzemelerle kendi yüz maskelerinizi hazırlayabilirsiniz.

Temiz, genç ve sıkı bir cilt için haftada bir kez maske uygulaması yapın (bu süre uygulayacağınız maskenin tarifine göre değişebilir).

8. Anti Aging Ürünleri

Yaşlanma karşıtı ürünlerin çoğu, yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı maddeler içerir. Yaşlanma karşıtı ürünleri yirmili yaşların ortalarında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ancak otuzlu yaşların başında onların cilt bakımı rutininin bir parçası olması en iyisidir. Yaşlanma karşıtı ürünler, kolajen üretimini teşvik eder ve cildin elastikiyetini arttırır. Alfa hidroksil asitleri (AHA), Retinol, E vitamini, C vitamini ve diğer doğal bileşenler içeren ürünleri tercih edin.

9. Cildi Besleyin

Antioksidanlar, A vitamini, E vitamini ve diğer doğal içerikli ürünleri kullanarak cildiniz için gerekli besinleri sağlayabilirsiniz.

Bu bileşenler serbest radikallerle savaşır ve cildin yaşlanmasını önler. Ayrıca cildin sıkılığını, elastikiyetini artırır ve pürüzsüz olmasını sağlar. Maksimum fayda elde etmek için, gece yatmadan cildinizi beslemeyi ihmal etmeyin.

10. Cilt Bakımı ve Diyet

İyi dengelenmiş, besleyici bir diyet, parlayan cildin arkasındaki sırdır. Antioksidanlar açısından zengin olan ve sisteminizi sağlıklı tutmada yararlı olan meyve- sebze tüketimini aksatmamanız önemlidir.

Diyetinize yeterli miktarda karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral ekleyin. Sağlıklı bir cilt bakımı için su çok önemlidir. Vücudunuzdan toksinleri temizlemek için günde 6-8 bardak su için.