Geralgine İlacı Ne İşe Yarar?

Geralgine İlacı Ne İşe Yarar? Geralgine ilacı ibuprofen ve parasetamol  benzeri ilaçların güçlendirilmesine ve tek başına tedavi edemediği şiddetli ağrılar ve akut gibi rahatsızlıkları tedavi etmek amacıyla kullanılır.

BUNA DA BAKIN;

Tahinin Faydaları Nedir? Damarlara Etkisi Muhteşem! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Uzun süreli kullanım için uygun olmayan ilacı doktor kontrolünde en düşük dozda kısa süreli tedavi ile kullanmak önceliklidir. İlaç baş dönmesi uyku ihtiyacı karın ağrısı baş ağrısı bulantı ve kusma gibi yan etkiler barındırır.

İlaç mutlaka doktor kontrolünde uygun dozda tedavinin son gününe kadar kullanılması gerekir.

Geralgine-k nedir ne işe yarar? Geralgine- k ilacı ibuprofen ve parasetamol içeren analjeziklerin tedavi edemedi kas ağrısı sırt ağrısı migren diş ve baş ağrısı gibi kısa süreli tedavilerde kullanılır.

Geralgine-k kaç gün kullanılır? İlacını kullanım süresi ve günlük alınan dozu doktor kontrolünde belirlenir. İlacı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      İlaç şiddetli yan etkisi olarak uyku hali ve baş dönmesi yaptığından makine ve araç kullanan kişilerin ilacı dikkatli şekilde kullanması önceliklidir.

·      Günlük alınan kafein miktarını sınırlandırılması tedavi sürecinin olumlu şekilde etkilenmesine yardımcı olur.

GAPS Diyeti Şifa Saçıyor! GAPS Diyeti Şifa Saçıyor!

·      Kullanım süresinde şiddetli mide ve bağırsak rahatsızlığı kalp çarpıntısı uykusuzluk ve panik atak gibi semptomlar görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir.

Geralgine Plus Ne İşe Yarar?

Geralgine plus ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği bulunan bir ilaçtır. Şiddetli ve orta dereceli kas, sırt, baş ve diş ağrılarında kullanılır. İlacın içerisinde 300 mg parasetamol ile birlikte 30 Mg kodein bulunur.

Geralgine ilacı diğer ilaçlar ile etkileşimi ime girip değişikliği neden olduğundan dolayı düzenli ilaç kullanılıyor ise bu bilgiyi doktor ile paylaşmak gerekir.

·      Alerji ilaçları

·      Uyku getirici ve sakinleştirici ilaçlar

·      Antibiyotikler

·      Epilepsi ve sara ilaçları

·      Karaciğer enzimlerini uyaran ilaçlar

·       kan pıhtılaşmasını engelleyecek ilaçlar

·      Kemoterapi alınması sonucu bulantı ve kusmanın giderilmesinde görev alan ilaçlar

Ağrı kesici ilaçlarla birlikte doğum kontrol hapları da bu gruba girmektedir. Ayrıca bazı mide koruyucu ve soğuk algınlığı ilaçları da listeye dahildir.

Geralgine İlacı Ne İşe Yarar? gibi nice ; sağlık haberi burada!

Editör: Ayşe Topçu