Hacamattan Sonra Hayvansal Gıda Yenirse Ne Olur? Hacamat sağlığa yararlı olan alternatif tıp uygulamalarından biridir.

Alternatif tıp uygulamalarının tıpta herhangi bir yeri yoktur fakat hacamat uygulamasını yararları kanıtlanmış durumdadır.

Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama! Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama!

BUNA DA BAKINIZ;

Vegan Beslenmek Sağlıklı mı? Uzmanlar Bunu Söylüyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Hacamat öncesinde ve sonrasında hayvansal gıda başta olmak üzere süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi uygun değildir. Bunun en bilinen nedeni vücuttaki proteinin sindirim hızlıdır. Vücutta yer alan proteinin sindirilmesi yavaş olduğunda ve vücudun enerjisinin azalması durumundan dolayı proteinler kan dolaşım hızını yavaşlatabilir.

Hacamat yaptırmadan 3 saat önce herhangi bir şeyin yiyip içilmemesi sigara tüketiminin durdurulması önceliklidir. Kişi çok fazla susaması durumunda bir iki yudum su içilmesine izin verilebilir. Fakat kişi bu miktarda fazla sıvı tüketmiş ise hacamat saati 3 saat ileriye atılır.

Hacamattan sonra çikolata yenir mi ? Hacamattan sonra en az 3 saat herhangi bir besinin tüketilmemesi gerekir.  Hacamattan sonra makarna yenir mi? Makarna sebze yemeği ve salata gibi hayvansal gıda harici besinler tüketilebilir.

Hacamat sonrasında kişinin yoğun uyku isteği duyması normaldir. Vücuttan atılan toksik maddeler vücudun rahatlamasına ve uyku moduna geçmesine yardımcı olur. Bazı kaynaklardan elde edilen verilere göre ilk 3 ile 6 saat uyumadan beklemek oldukça yararlıdır.

Aksi halde hacamat tedavisini etkileri direkt olarak azalabilir. Hacamat işlemi 12 saat öncesine kadar herhangi bir kan sulandırıcı ilacın tüketilmemesi gerekir.  Ayrıca iki gün öncesinden itibaren cinsel birliktelikten kaçınmak önceliklidir.

Hacamat yaptıracak kişinin 3 gün kala herhangi bir ağır iş yapmaması ve bol su tüketmesi önceliklidir. Hacamattan sonra da ilk 3 gün boyunca aynı şekilde ağır iş yapmayıp bolca dinlenmek ve bol su tüketmek gerekir.  

Hacamat yaptırdıktan sonraki ilk iki gün ilgili bölgeye zeytinyağı ya da kantaron yağı sürmek bölgenin hızlı şekilde iyileşmesine yardımcı olur.

Hacamattan Sonra Hayvansal Gıda Ne Zaman Yenir?

Hacamat tedavisine 3 gün kala hayvansal gıda ve süt ve süt ürünlerini tüketmemek gerekir. Aynı zaman süresi hacamat sonrası için geçerlidir. Hacamattan sonra et yenirse ne olur?  Hacamat sonrasında et yenirse hacamatın etkisi azalabilir.

DAHA FAZLA BİLGİ; İşkembe Nasıl Temizlenir? Aşama Aşama Tarif! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu