Horlamaya Ne İyi Gelir?

Horlamaya ne iyi gelir? Horlama kişide uyku kalitesini düşüren ve havayollarının daralması sonucunda gelişebilen bir rahatsızlıktır. Nefes almayı zorlaştıran ve hava akımının engellendiği durumlarda oldukça gürültülü ve sert bir ses ortaya çıkar.

BUNA DA BAKIN;

Diriliş Haber | dirilishaber.com

Özellikle erkeklerde ya da kilolu kişilerde yaygın olarak görülen bu rahatsızlığın kontrol altına alınması söz konusudur.

Uzun süreli kronik horlama yaşayan kişilerin doktora görünmeleri son derece önemlidir. Sağlıklı uyku kalitesini yeniden oluşturabilmek ve belirli engellerin kontrol altına alınması için doktor kontrolü gereklidir.

Doktorun uygulamış olduğu tedaviler ve diğer yöntemlerle horlamanın oluşturduğu olduğu etkiler en aza indirilecektir.

Horlamanın en başlıca nedenleri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Uyku apnesi

·      Genetik durumlar

·      Uyku pozisyonları

·      Aşırı kilo alımı

·      Burun tıkanıklığı

·      Geniz eti büyümesi ya da bademcik şişkinliği

Yukarıda bahsi geçen beyitler ortaya çıktığında hava yolunun daralması ve nefes alma esnasında belli sert seslerin ortaya çıkması söz konusu olabilir. Bunun beraberinde bazı kronik burun tıkanıklığı ve burun deliklerinin eğri bulunması gibi problemler de horlamanın yaşanmasına neden olur.

Kadınlarda ve erkeklerde horlama neden olur? Kadınlarda ve erkeklerde farklı farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan horlama, kadınlarda daha çok uyku apnesi, aşırı alkol tüketimi ve soğuk algınlığı nedeniyle oluşabilir. Erkeklerde ise fizyolojik değişiklikler ve hormonal değişimlerden dolayı bu durum gelişebilir.

Horlamanın en yaygın belirtileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Uyku esnasında Nefes almada zorluk ve buna bağlı uykudan sık sık uyanma

·      Boğaz ağrısı ve baş ağrısı ile güne başlama

·      Göğüs ağrısı yüksek tansiyon ve şiddetli yorgunluk

Pasta Cila Nasıl Yapılır? Pasta Cila Nasıl Yapılır?

·      Kalp çarpıntısı ve odaklanma problemleri

Horlamaya kesin çözüm olarak uzun süreli rahatsızlıklarda doktorun röntgen, CT taraması, MR gibi yollarla durumu teşhis etmesi ve cerrahi operasyon başta olmak üzere oral aparat, radyofrekans dalgası gibi bir takım tedavi yöntemleri uygulayabilir.

Horlamaya Ne İyi Gelir Evde Çözüm

5 dakikada horlamaya son vermek ve rahat nefes almak adına uyku düzenine dikkat etmek, düzenli egzersiz yapmak, alkol ve sigaradan uzak durmak yardımcı olabilir. Ayrıca kilo verme yöntemleri uygulanabilir. Horlama bandı ya da horlama yastığı gibi yöntemler de denenebilir.

 

Editör: Ayşe Topçu