Ihlamur Çayının Faydaları

Ihlamur, çay gibi demlenerek tüketilen ve sağlık için çok yararlı olan bir bitkidir. Ihlamur ağacının yapraklarının toplanması ile elde edilen ıhlamur, tam bir şifa deposudur. Kış mevsiminde daha sık tüketilen ıhlamur çayı, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara çok iyi gelmektedir.

Öksürüğü hızlı kesme özelliği ile dikkat çeken ıhlamur, bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Ihlamur çayının faydaları ve nasıl tüketilmesi gerektiğine dair en önemli bilgileri sizler için derledik.

Ihlamur Çayı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Ihlamur çayı hangi hastalıklara iyi gelir sorusunu tüm detayları ile yanıtlamak isteriz. Hoş kokusu ile içimi oldukça keyifli olan ıhlamur çayı, sağlık için çok faydalıdır. Ihlamur çayının faydaları şu şekildedir:

Brokoli Tarifleri! Diyete Uygun! Brokoli Tarifleri! Diyete Uygun!

·      Sakinleştirici özelliği vardır.

·      Hafif düzeydeki ağrıların dinmesini sağlar.

·      Eklem ve kas ağrılarını iyileştirmede etkilidir.

·      Kalp sağlığı için çok faydalıdır.

·      Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

·      Kişinin kaygı ve stres seviyesini hafifletir.

Ihlamur Çayı Ne Zaman İçilmeli?

Ihlamur çayı ne zaman içilmeli ve hangi sıklıkla tüketilmesi gerektiği merak edilmektedir. Ihlamurun belirli bir ölçü ile içilmesi gerekmektedir. Ihlamurun sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkisi olduğu için geceleri, uyumadan önce içilmesi önerilmektedir. Ihlamur çayının yatmadan önce içilmesi, daha iyi bir uyku uyunmasını sağlayacaktır.

Ihlamurda Hangi Vitaminler Var?

Ihlamur bitkisinde başta A vitamini olmak üzere C, B6 ve P vitaminleri bolca bulunmaktadır. Ayrıca kalsiyum ve manganez mineralleri açısından da oldukça zengin bir içeriğe sahip olduğu bilinmektedir. Ihlamur idrar söktürücü olarak da kullanılabilmektedir. Antioksidan özelliğe sahip olan ıhlamur çayı, kış mevsiminde düzenli olarak içilmelidir. Solunum yolu rahatsızlıklarının oluşmasının önüne geçer.

Gece Yatarken Ihlamur İçilir mi?

Ihlamur çayının geceleri yatmadan önce içilmesi daha faydalıdır. Çünkü ıhlamur çayının çok büyük oranda sakinleştirici etkisi vardır.

Uzmanlar tarafından özellikle tüketme tavsiyesi şu şekildede:

Uyku kalitesini artırmak için ıhlamur çayının geceleri, yatmadan en az 1 saat önce içilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak ıhlamur çayının günlük tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Günden en faza 2 fincan ıhlamur çayı tüketilmesi önerilmektedir. Aşırı ıhlamur çayı içilmesi, çeşitli bağırsak sorunlarına ve baş dönmesine sebep olabilir.

Ihlamur Çayının Faydaları gibi nice; YAŞAM HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu