Yaşam

İnegöl Köfte Tarifi! Köftenin İçine Ne Katılır?

İnegöl Köfte Tarifi, İnegöl köftesinin içine ne katılır? Dana İnegöl köfte nasıl pişirilir? İnegöl köfte özelliği nedir? ve Köfte nasıl lastik gibi olur? şeklinde popüler sorulara en özel yanıtları sizler için yazımızda veriyoruz. İşte tümü 👇

Abone Ol

İnegöl Köfte Tarifi

Tekirdağ'ın meşhur lezzetlerinden birisi olan İnegöl köfte tarifi  en doğru şekli ile haberimizde. Lezzet  fırtınası estiren damakalrda yer eden bu tarifi mutlaka evlerinizde sizler de deneyimleyin.

İnegöl Köfte Tarifi Malzemeleri

·       Yarım kilo dana kıyması

·        bir çay bardağı kadar su

·       1 adet büyük kuru soğan

·       4 yemek kaşığı galeta unu

·       1 tatlı kaşığı karbonat

·       1 tatlı kaşığı tuz

·       1 tatlı kaşığı limon suyu

İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı

1.      Öncelikle kıymamızı bir kaba koyuyoruz.

2.      Kuru soğanımızı rendeliyoruz ya da robottan geçiriyoruz. Suyunu harca katmıyoruz.

3.      Sırasıyla galeta unu, karbonat tuz ve limon suyu koyduktan sonra azar azar su ilave ederek yoğurma işlemi gerçekleştiriyoruz.

4.      Güzelce yoğurduğumuz kıymamızı 4-5 saat kadar dinlendiriyoruz.

5.      Sıkma torbasına kıymayı koyarak şeritler halinde  eşit uzunlukta dilimleyerek köfte şekli veriyoruz.

6.      Yağı kızdıktan sonra köftelerimizi kızartıyoruz.

7.      İnegöl köftesinin yanına közlenmiş domates ve biber ekleyerek servis yapabiliriz.

İnegöl Köftenin İçine Ne Konulur?

İnegöl köftesinin içine dana ya da kuzu kıyması ve az miktarda baharatlar ve karbonat koyarak  köftemizi zenginleştiriyoruz.

Köfte Lastik Gibi Nasıl Olur?

Köftemizin lastik gibi olması için yumurta ve ekmek gibi malzemeler katmadan az miktarda baharat ve karbonat ekleyerek köftemizi yoğurabiliriz. İnegöl köftesine asıl formunu veren karbonat köftelerin lastiği gibi olmasını sağlayacak.

İnegöl Köftede Ekmek Olur mu?

İnegöl köftesinin özelliği  etin tadını kaybetmeden lezzet verebilmektir. Diğer köfte çeşitlerinde olduğu gibi ekmek koymak etin lezzetini kaçırabilir. İnegöl köftesinde etin lezzetini koruyabilmesi adına baharat miktarı azaltılır ve ekmek gibi malzemelerle katılmaz.

İnegöl Köftede Baharat Var mı?

İnegöl köftesinin tam kıvamında ve lezzetli olması için etin tadını konuşması gerekir. Bu amaçla mümkün olduğunca baharat miktarı azaltılır. Pul biber ve sumak gibi baharatlardan az miktarda etin tadını değiştirmeyecek ölçüde katabilirsiniz. Böylece köfteye asıl tadını veren etin lezzetinin ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Karbonat Köfteye Neden Konur?

İnegöl köftesinin içine karbonat koymak usta köftecilerin sırrıdır. Böylece köfteleriniz çok daha dolgun gözükecektir. Siz de İnegöl köftenizin daha güzel, lezzetli, yumuşak ve kabarmasını istiyorsanız içerisine bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz.

Daha nice; YAŞAM HABERLERİ