İshal genellikle aniden meydana gelen, sulu dışkılama şeklinde olarak tanımlanan bir bağırsak sorunudur. Pek çok alt türü olan ishal sağlık sorununun, kısa sürede tedavi edilmesi gerekmektedir.

Carb Cycling Diyeti Carb Cycling Diyeti

BUNA DA BAKINIZ; 

Vegan Beslenmek Sağlıklı mı? Uzmanlar Bunu Söylüyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Gebelik döneminde, çocuklarda da sık sık görülen ishal, vücudun aşırı su kaybetmesine sebep olabilir. Su gibi, sürekli ilerleyen ve karın ağrısı ve kanlı dışkı şeklinde farklı semptomları ile görülen rahatsızlıklarda mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir.

İshale İyi Gelen Yöntemler Nelerdir?

İshale iyi gelen yöntemler, evde de kolaylıkla uygulayabileceğini şekildedir. Kısa süreli ve ilerlemeyen ishal sorununu durdurmak ve ishalin semptomlarını hafifletmek için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Evde ishale iyi gelen yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

·      Düşük lifli gıdaları tüketebilirsiniz. Muz, pirinç lapası ve elma püresi ishalin kısa sürede geçmesinde en etkili olan besinlerdir.

·      Bol bol su içilmesi gerekir. Bol bol su tüketmek, ishali baskılamada ve vücudun kaybettiği suyu geri kazandırmada oldukça faydalıdır.

·      Yeşil fasulye gibi yeşil sebzelerin iyi pişirilerek ve yağsız şekilde tüketilmesi önerilir.

·      Pişmiş havuç, haşlanmış yumurta ve et suyu çorbaları ishali durdurmada etkilidir.

·      Tuzlu kraker, tuzlu leblebi tüketilebilir.

·      Balık, yoğurt gibi protein ve potasyum açısından zengin yiyeceklerin yenmesi önerilir.

Türk Kahvesi İshale İyi Gelir mi?

Pek çok kişi, Türk kahvesi içmek ishale iyi gelir mi sorusunun yanıtını merak etmektedir. İshalin durdurulması için Türk kahvesi içmenin bir yararının olup olmadığı hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Aksine Türk kahvesi kafein içerdiği için bağırsakları uyarıcı etkiye sahip olan bir içecektir. İshal olan kişinin, daha fazla dışkı yapmasına neden olabilir.

Su Gibi İshal Nasıl Geçer?

Su gibi ishal, kişinin aşırı su kaybetmesine neden olan bir rahatsızlıktır. Vücutta su kaybını tetikleyen bir sağlık sorunu olan ishali durdurmak için öncelikli olarak, muz tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Bol bol sıvı içmek de yine hem ishali durdurmak hem de su kaybının önüne geçmek için en etkili yöntemlerden biridir. Mideyi rahatsız etmeyen haşlanmış patates ve pirinç lapası yemek de su gibi ishalin hafifletilmesinde etkili olan besinlerdendir.

Daha fazla bilgi; İşkembe Nasıl Temizlenir? Aşama Aşama Tarif! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu