Jersey sütü faydaları ve nasıl tüketildiği, son dönemlerin en çok merak edilen konularından biridir. Süt ürünleri içerisinde yer alan jersey sütü, yüksek vitamin ve mineral değerleri ile öne çıkmaktadır.

Normal inek sütü ile kıyaslandığında, %18 daha fazla proteine sahip olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte jersey sütü içerisinde, diğer sütlere kıyasla daha fazla B12 vitamini de yer almaktadır. Bu sütten diğer sütlere oranla da daha fazla tereyağı ve peynir elde edilebilmektedir. Jersey sütü faydaları ve hakkında merak edilenleri inceleyebilirsiniz.

Jersey Sütü Özelliği Nedir?

Yüksek besin değerlerine sahip olan jersey sütü, vitamin ve mineral değerleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen jersey sütü, kemik gelişimi üzerinden çok etkilidir. Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır. Kemik sağlığı açısından çok önemli faydalar sunduğu için çocukların düzenli olarak içmesi önerilmektedir.

Jersey Sütünün Normal Sütten Farkı Nedir?

Jersey sütü ile inek sütü arasındaki fark merak edilmektedir.

Jersey sütü, inek sütünden daha fazla protein, vitamin ve mineral değerlerine sahiptir.

  1. En kaliteli süt çeşidi olarak, jersey sütü örnek verilmektedir.
  2. Sığır sütü olarak da bilinen jersey sütü, jersey adı verilen sığırlardan elde edilmektedir.
  3. Klasik inek sütü ile karşılaştırıldığında daha fazla protein, fosfor ve kalsiyum içerdiği bilinmektedir. Bunun için jersey sütünün, klasik inek sütüne göre daha sağlıklı olduğu söylenebilir.

Jersey Sütü Sağlıklı mı?

Bu özel süt hakında uzmanlar şu şekilde açıklamalarda bulunuyor:

Jersey sütü oldukça sağlıklıdır. Kemik sağlığının güçlenmesinde çok etkili olan jersey sütü hem çocuklar hem de erişkinler için uygundur. Özellikle A vitamini değeri açısından çok yüksek bir vitamin deposu olduğu bilinmektedir.

B11 vitamin değeri de oldukça yüksek olduğu için bağışıklık ve sinir sisteminin güçlenmesine katkı sunar. Kişinin düzenli olarak jersey sütü içmesi, daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlar.

Baykuş Ne Anlama Gelir? Baykuş Ne Anlama Gelir?

Jersey Süt Direk İçilir mi?

Jersey sütü, geleneksel inek sütü gibi içilebilir. Katkısız jersey sütü, soğuk olarak tüketilebilir. Çiğ şekilde satışa sunulduğu için kaynattıktan sonra direk içilmesi önerilmektedir. Jersey sütü ile yoğurt, tereyağı veya peynir gibi süt ürünleri de yapılabilmektedir.

Jersey sütü faydaları gibi nice; Yaşam haberleri  burada!

Editör: Ayşe Topçu