Kabızlık, yaygın olarak görülen bir bağırsak sistemi bozukluğudur. Kabızlık oluşumunu tetikleyen pek çok faktörden bahsedilebilir.

BUNA DA BAKINIZ;

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Az su tüketilmesi, yağlı ve işlenmiş gıdaların tüketilmesi ve lifli besilerin tüketilmemesi, kabızlığın oluşumuna neden olabilir. Kabızlığa ne iyi gelir çay ve diğer evde uygulayabileceğiniz önerileri birlikte inceleyelim.

Kabızlığa İyi Gelen Yöntemler

Kabızlığa ne iyi gelir bebeklerde ve yetişkinlerde farklıdır. Bebeklerde meydana gelen kabızlıkta mutlaka bir doktora gidilmesinde yarar olacaktır. Kabızlığa iyi gelen yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

·      Lif oranı yüksek olan besinler tüketilmelidir. Özellikle elma suyu ve yeşil doğal içecekler, lif oranı açısından yeterlidir.

Patates Diyeti Patates Diyeti

·      Kabızlığın geçmesi için en etkili ve doğal yöntem bol bol su içmektir. Kişinin günlük, belirli miktarda su tüketmesi önerilir.

·      Nane ve yeşil çay gibi bitki çayları, kabızlığın kısa sürede geçmesini sağlar. Sinameki veya karahindiba gibi bitki çayları bağırsakları uyarıcı etkiye sahiptir.

·      Muz, kırmızı et veya kızarmış gıdalar kabızlığı tetikler. Kabızlık sorunu olan kişilerin bu gıdalara ara vermesi ve tüketmemesi gerekir.

·      Lahana turşusu veya yoğurt gibi kabızlık önleyen gıdalar bolca tüketilebilir.

En Hızlı Kabızlık Nasıl Geçer?

Kabızlık en hızlı nasıl geçer sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz. Kabızlık, karın ağrısı ve şişkinlik gibi pek çok farklı şikayeti de beraberinde getirir. Kabızlığa ne iyi gelir evde uygulayabileceğiniz pek çok yöntem vardır. Özellikle kayısı, incir ve kepekli gıdalar, kabızlık sorununa en hızlı etki eden besinlerdendir.

Erik gibi lifli besinleri de tüketerek, kabızlığın kısa sürede geçmesini sağlamak mümkündür. Su tüketiminin artırılması ve düzenli olarak egzersiz ve yürüyüş yapmak da kabızlığı geçirecek en etkili yöntemlerdir. Yürüyüş yapmak, kabızlığın önlenmesinde de oldukça etkili olan bir yöntemdir.

Kabız Olan Kişi Ne Yememeli?

Kabız olan kişinin, bazı besinleri ve içecekleri kesinlikle tüketmemesi gerekir. Aşırı alkol tüketimi kabızlığı tetikleyen etkenlerdendir.

Süt ve süt ürünleri yanı sıra fast food ve işlenmiş gıdalar da yine kabız olan kişinin tüketmemesi gereken besinlerdedir. Kabızlığın ilerlememesi için kişinin, bu ve benzeri besinlerden uzak durması tavsiye edilir.

Daha fazla bilgi; Öldürücü Antibiyotik Yan Etkileri Nelerdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu