Sağlık

Kaburga Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Kaburga Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir ve Kaburga Kırığı Tedavisi hakkında gereken bilgiye ulaşmak isteyenler için kısa ve öz bilgiler 👇

Abone Ol

Kaburga kırığı, pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Trafik kazaları, sert darbeler veya düşme gibi nedenlerden dolayı kaburgalardaki kemiklerde kırıklar oluşabilir. Kaburga kırıkları bazı durumlarda kısa süre içerisinde ve kendiliğinden iyileşebilmektedir. Ancak daha ileri boyuttaki kırıklarda, hastanın hayati riski de söz konusu olabilir.

Kaburga kırığının iyileşme süresi, kırığın boyutu ile yakından ilişkilidir. Kaburga kırığı ne kadar sürede iyileşir sorusu sıklıkla merak edilmektedir. Ciddi seviyede olmayan kaburga kırığının iyileşme süreci ortalama olarak, 6 ile 7 ay kadardır.

Yine de kaburga kırığının kendiliğinden iyileşmesini beklemenin çok riskli bir durum olduğunu belirtmek gerekmektedir. Kaburga kemiklerindeki kırıklar daha ciddi bir sağlık sorununa neden olmadan mutlaka doktor kontrolünde tedavi edilmelidir.

Kaburga Kırığı Tedavisi

Kaburga kemiklerinden herhangi bir birinin veya birkaçının hasar görmesinden dolayı kırıklar meydana gelebilir. Ancak kırıkların oluşmasından sonra, hasta yine nefes alıp vermeye devam edecektir. Bunun için de göğüs kafesi sürekli olarak hareket halinde olacaktır.

Kırık varken hastanın ağrıların ve yaşadığı sancıların dinmesi için ağrı kesiciler ile iyileşme süreci desteklenmektedir. Ayrıca bu dönemde ciddi olmayan kırıkların iyileşmesi için kas gevşeticiler ve balgam söktürücüler de kullanılabilir.

Buna da bakın

Arka Adale Sakatlığı Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kaburga kırığı tedavisi için genellikle cerrahi müdahale yapılmamaktadır. Ancak çok ciddi kırıklarda cerrahi müdahalelere başvurulabilmektedir.

Solunumun zorlaştığı ve kaburga kemiklerindeki kırık sayısının fazla olduğu durumlarda, cerrahi müdahaleye başvurulmaktadır. Kaburga kırığı ne kadar sürede iyileşir sorusunun, kırıkların boyutuna ve kırığın sayısına göre yanıtlanması gerekmektedir.

Çok derin olmayan ve yüzeysel kırıklarda kaburgaların 4 ile 6 hafta içerisinde iyileşmesi mümkündür. Ancak sürekli öksüren ve sigara kullanan kişilerde kaburga kırığının iyileşme süreci daha uzun sürmektedir. Fazlası için,Google