Kahve Telvesinin Yüze Faydaları

Kahve telvesini yüze sürmek, ince çizgilerin daha az görünmesini sağlayacaktır. Kahve telvesinin cildi sıkılaştırıcı özelliği vardır. Ayrıca telveyi yüze uyguladıktan çok kısa süre sonra, daha parlak ve aydınlık bir cilt elde edilebilir.

BUNA DA BAKIN;

Furkan Suresi 74 Furkan Suresi 74

İsmin Anlamı Nedir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kahve telvesi, cildin yumuşaklığını artırmada en etkili olan doğal Peeling çeşitlerinden biridir. Kahve telvesini yüze sürmek, hem cildi yumuşatacak hem de daha sıkı bir görünüm almasını sağlayacaktır. Kahve telvesi faydaları ve ne için kullanılması gerektiğini birlikte inceleyelim.

Kahve Telvesi Yüzde Ne Kadar Durmalı?

Kahve telvesi yüze maske şeklinde uygulanabilir. Cilt üzerinde pek çok yararı olduğu bilinen kahve telvesi, yüzde en fazla 10 dakika kadar bekletilmelidir. Kahve telvesi peelingi yapmak için içerisine su ve limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Cildinize hafif masaj hareketleri ile kahve telvesini uygulayarak, 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bekleme süresi dolduktan sonra, ılık su ile yüzünüzü durulayabilirsiniz. Kahve telvesi maskesi sonunda, cildinizin daha parlak ve sağlıklı olduğunu hemen fark edebilirsiniz.

Kahve Telvesini Yüze Sürmek Ne İşe Yarar?

Kahve telvesini yüze sürmek ne işe yarar sorusu sıkça merak edilmektedir. Kahve telvesi, her cilt tipi için uygun olan peelinglerden biridir. Ancak hassas çitlerin sık aralıklar ile uygulamaması gerekmektedir. Kahve telvesi faydaları şu şekilde sıralanabilir:

·      Cildin hemen yumuşamasını sağlar.

·      Cilt üzerinde oluşan ince kırışıklık görünümünü en aza indirir.

·      Yaşlanmaya bağlı meydana gelen kırışıklık ve lekeler ile mücadele eder.

·      40 yaş üzerindeki kişilerin, haftada birkaç kez kahve telvesi peelingi yapması önerilir. Ciltteki sarkmaları doğal bir şekilde toparlar ve cildin sıkılaşmasını sağlar.

·      Sivilce ve akne gibi çeşitli cilt sorunları ile mücadele eder

·      Gözenekleri temizleyici etkisi vardır.

Kahve Telvesi Maskesi Her Gün Yapılır mı?

Kahve telvesi maskesi, cilt için en yararlı olan doğal kürlerden biridir. Ancak kahve telvesi peelingi yaparken, hem dozunu hem de uygulama sıklığını iyi ayarlamanız gerekmektedir. Kahve telvesini hassas cilde sürmek, cildinizin tahriş olmasına sebep olabilir.

Ayrıca sık aralıklar ile veya her gün kahve telvesi peelingi yapmak, cildin esnek yapısını kaybetmesine de sebep olabilir.

Kahve Telvesinin Yüze Faydaları gibi nice; YAŞAM HABERLERİ!

Editör: Ayşe Topçu