Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

Kapalı safra kesesi ameliyatı kaç günde iyileşir ve tedavi süreci ile ilgili merak edilenleri inceleyebilirsiniz. Safra kesesi ameliyatı sonrası hastanın ilk bir gün boyunca kesinlikle hastanede kalması gerekmektedir.

BANA DA BAKINIZ;

Açık Fıtık Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Fıtık ameliyatı sonrası ağrılar ne zaman geçer? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Diyet Ekmek! Diyet Ekmek!

Hastaya yapılan ameliyat türüne göre değişmekle birlikte, hastanın ameliyatın ardından birkaç sonra ayağa kalkması beklenmektedir. Bir gün sonra hasta taburcu edilmektedir. Kişinin günlük yaşamına dönmesi için bir haftayı bulabilir.

Safra Kesesi Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Safra kesesi ameliyatı genellikle safra kesesi taşı ve kesenin büzüşmesine sebep olan diğer faktörlerin bulunması durumunda yapılmaktadır. Safra kesesinde tümör olması, safra kesesi iltihabı da yine ameliyatın yapılmasına neden olan faktörlerdendir.

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Kaç Gün Dinlenmeli?

Safra kesesi ameliyatı sonrası, hastanın ilk bir hafta ve 10 gün süre boyunca dinlenmesi önerilmektedir. Dinlenme ve istirahat süresinin ardından, hastanın günlük aktivitelerine ve iş hayatına dönmesinde herhangi bir sakınca görülmemektedir.

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Kapalı safra kesesi ameliyatı sonrası, hastanın beslenme ve yaşam düzenine çok dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle ameliyattan sonraki ilk bir ay çok önemlidir.
  • Ameliyatın hemen ardından, doktor kontrolünde hastanın sadece sıvı tüketmesi gerekmektedir. Ancak ameliyatın ardından bir gün sonra, katı gıdaya geçiş yapılması önerilmektedir. Hastanın iyileşme sürecinde özellikle gaz oluşmasına neden olacak gıda ve içeceklerden uzak durması gerekmektedir.

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Ağrılar Ne Zaman Geçer?

Safra kesesi ameliyatı sonrası ağrılar, ilaçların düzenli olarak kullanılması ile birlikte bir hafta içerisinde azalacaktır. Ameliyat sonrası ağrılar ilk birkaç gün içerisinde daha yoğun bir şekilde hissedilebilir.

Hastaların iyileşme süresi farklılık gösterdiği gibi ağrı düzeyleri de değişiklik gösterebilir. Bazı hastalarda, safra kesesi ameliyatı sonrası ağrılar birkaç hafta boyunca devam edebilir.

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatında İç Dikiş Olur mu?

Kapalı safra kesesi ameliyatı sırasında gizli dikiş yöntemi kullanılmaktadır. Bunun için kapalı safra kesesi ameliyatı sonrasında dikişlerin alınmasına gerek duyulmamaktadır. Çünkü bu dikişler kendiliğinden eriyen bir yapıya sahiptir. Ancak dikişlerin alınması, hastaya uygulanacak olan ameliyat türüne göre farklılık göstermektedir. Burada sağlıklı olan neyse o yapılır.

Daha fazla bilgi; Çatlak Kaç Günde İyileşir? 1 haftada çatlak kaynar mı? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu