Karın ağrısının oluşumuna neden olan pek çok farklı neden vardır. Bağırsak sorunları, karın bölgesinde baskı oluşturarak, şiddetli ağrıların yaşanmasına neden olabilir. Mide hastalıkları da yine karın ağrısının en önemli nedenleri arasında yer alır.

Patates Diyeti Patates Diyeti

BUNA DA BAKINIZ;

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Karın ağrısı, kısa sürede ve ilaç kullanmadan geçebilen bir sağlık sorunudur. Bol bol su içebilir, dinlenebilir ve yoğurt gibi bağırsakları harekete geçirecek ve rahatlatacak besinleri yiyebilirsiniz. Karın ağrısına ne iyi gelir ve evde uygulanabilecek en etkili yöntemleri birlikte inceleyelim

Karın Ağrısını Kesen Yöntemler

Karın bölgesine, soğuk veya sıcak su ile kompres yaparak, ağrıyı kısa sürede hafifletebilirsiniz. Kraker, muz, yoğurt gibi hafif ve mide ile bağırsakları rahatlatacak besinlerin tüketilmesinde yarar olacaktır. Karın ağrısına iyi gelen yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

·      Bol bol su içmek

·      Sıcak veya soğuk su ile kompres yapmak

·      Karın bölgesine baskı yapmayacak şekilde uzanmak ve dinlenmek

·      Ilık bir duş almak

·      Nane, papatya ve zencefil gibi rahatlatıcı bitki çayları içmek

·      Karın ağrısına ne iyi gelir ishal

Karın Ağrısını En Çabuk Ne Keser?

Karın ağrısına ne iyi gelir çocuklarda ve yetişkinler için en etkili yöntem bol bol su içmektir. Ağrının daha da hafiflemesi için karın bölgesinin ısıtılması ve sıcak tutulması önerilir. Özellikle bitki çayları, karın ağrısına en iyi gelen yöntemler arasında yer alır.

Nane ve papatya gibi sakinleştirici ve ağrı kesici bitkiler ile çay yapılıp içilebilir. İçilen bitki çayları, bağırsakları da uyaracağı için karın ağrısının şiddetini büyük ölçüde azaltacaktır. Karın ağrısına ne iyi gelir bitkisel yöntemlerin, kontrollü ve uygun oranda kullanılması gerekmektedir.

Karın Ağrısına Ne İyi Gelir İlaçsız?

Karın ağrısına ne iyi gelir ilaç kullanmak istemeyenler için doğal yöntemleri önerebiliriz. Karın ağrısına ne iyi gelir ilaçsız yöntem olarak, sindirimi kolay ve hafif gıdaların tüketilmesi önerilir.

Karın ağrısının kısa sürede geçmesi için sıcak su torbası ile karın bölgesinin sıcak tutulması sağlanmalıdır. Ayrıca probiyotik içeren gıdaların tüketilmesi ve bol su içilmesi de karın bölgesinde bir rahatlama meydana getirecektir.

Daha fazla bilgi; Zonklayan Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu