Kasık Fıtığı Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

Kasık fıtığı ameliyatı kaç günde iyileşir ve tedavi süreci merak konusudur. Kasık fıtığı ameliyatı, çift veya tek taraflı olarak yapılabilir. Eğer kişi her iki kasık için ameliyat olmuş ise; iyileşme süresi daha uzun sürebilmektedir. Kapalı kasık fıtığı ameliyatı ise; iyileşme süresi açısından hastanın daha konforlu olmasını sağlar.

BUNA DA BAKIN;

10 Günde Göbek Eriten Diyet! 10 Günde Göbek Eriten Diyet!

Dövme Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kasık Fıtığı Ameliyatında Kaç Günde Ayağa Kalkılır?

Kasık fıtık ameliyatı sonrasında ilk gece, hastanın hastanede kalması uygun görülmektedir. Hastanede hastanın daha az ağrı hissetmesi için doktor kontrolünde ağrı kesici alması gerekebilir. Kasık fıtığı ameliyatından sonra bazı hastaların göbek seviyesinin altında uyuşukluk görülebilir. Ancak bu durum, birkaç saat sonra kendiliğinden geçer. Hastanın ameliyattan en erken 4 veya 5 saat sonra ayağa kalkması ve yürümesi mümkündür.

Kasık Fıtığı Ameliyatı Sonrası Kaç Gün Yatılır?

Kasık fıtığı ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Bunun için hastanın yanında en az bir refakatçinin kalması uygun görülür. Ameliyatın ardından 1 veya 2 hafta sonra, hastanın günlük aktivitelerine dönmesi beklenmektedir.

Kasık fıtığı ameliyatı sonrası spor yapmak için hastanın en az 3 veya 4 hafta beklemesi gerekmektedir. Hastanın aynı gün içerisinde ayağa kalkması normal kabul edilir.

Kasık Fıtık Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Kasık fıtığı ameliyatı sonrası, kişinin ağır aktivitelerden ve egzersizlerden uzak durması gerekmektedir. İş ortamından da bir süre uzak durulması, iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Hastanın en az bir ay kadar evde istirahat etmesi önerilmektedir. Ancak kişinin günlük ev içerisindeki fizik aktivitelerine yerine getirmesinde bir engel bulunmamaktadır. Ameliyattan sonra en az iki hafta kadar, kasık bölgesini geren veya kasan hareketlerden uzak durulması tavsiye edilmektedir.

Kasık Fıtığı Ameliyatı Sonrası Ağrılar Ne Zaman Geçer?

Kasık fıtığı sonrası ağrılar genellikle yama ve kesi bölgesinden dolayı hissedilmektedir. Hastanın iyileşme süresine göre ağrılar da zaman içerisinde geçmektedir. Ancak kasık fıtığı ameliyatı ağrıları, yaklaşık 6 hafta içerisinde ve %90 oranında tamamen ortadan kaybolmaktadır. Ameliyatın diğer belirtileri de yaklaşık 6 ay içerisinde ortadan kaybolur.

Daha çok bilgi; Dövme Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu