Kronik fissürler anal kanal basıncının istenenin dışında ortaya çıkması neticesinde oluşan bir rahatsızlıktır. Kadın erkek fark etmeksizin ülkemizde birçok kişide sıklıkla yaşanmakta olan bir problemdir.

Ülseratif kolit sorunundan dolayı makat bölgesinde yaşanan sorunlar sebebi ile Kronik fissür tedavisi yapılır.

Buna da bakınız

Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor!

Düzenle "Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?" | Diriliş Haber | dirilishaber.com v6.2.2 | Yönetim Paneli

Kronik anal fissür olarak da isimlendirilen bu durum, kişilerde oldukça feci bir şiddetli ağrıdır. Oturma banyoları şeklinde tedavi önerilen bu rahatsızlıkta cerrahi tedavi tam sonuç vermektedir. Anal fissür tedavisinde uzun süreli bir süreç kişileri beklemektedir. Uzun süreli ilaçlı bir şekilde olmak üzere bu tedavi süreci yer alır.

Kronik fissür iyileşir mi?

Makat Çatlağı yani diğer bir ismi ile Anal Fissür için uygulanan tedaviler oldukça gelenekseldir.  Bu rahatsızlığı yaşamakta olan kişiler kısa sürede işlem neticesinde eski sağlıklarına kolayca kavuşabilmektedir.  

Akut fissürlerin tedavi şekli çok pratik bir özelliğe sahiptir. Bu sorunu yaşamakta olan kişiler, yapılan işlemin ardından sıcak su banyosu, lokal kremler, özel kaka sıvılaştırıcı ilaçlar ve diyet önerileri eşliğinde kısa sürede ortadan kalkabilmektedir.

Kronik anal fissür problemi herhangi bir cerrahi işlem yapılmadan hastaların sadece %10’luk kısmında kendiliğinden iyileşme sağlamaktadır.

Anal fissür tedavisi, işlemin ardından doğru bir biçimde hastalar tarafından uygulanırsa iyileşme anlamında bir problem oluşturmaz.

İlaçların kullanımına bağlı olarak akut anal fissür yaklaşık olarak iki haftalık bir süreç içerisinde kolayca iyileşme gerçekleştirebilmektedir.

Bu tedavinin yaygın olan tedavi yöntemini, özel ve sağlık kurumlarında işlem yapan hekimler benzer şekilde uygulamaktadır.

Anal fissür tedavisinde uygulanan su banyoları özel ilaçlar eşliğinde kısa sürede anal bölgesinde iyileşmeyi sağlar. Aynı zamanda tuvalet sonrasında istenen hijyen durumunun yerine getirmesini sağlamaktadır. Fazlası için

Editör: Ayşe Topçu