Kronik fissür iyileşir mi ve tedavi yöntemlerini açıklamamızda bulabilirsiniz. Anal fissür tedavisi, hem cerrahi hem de medikal yöntemler ile yapılabilmektedir. Özellikle tıbbi alanda meydana gelen teknolojik gelişmeler ile artık kronik fissür tedavisi daha kısa sürede yapılabilmektedir.
BUNA DA BAKINIZ;
Lazerle anal fissür tedavisi sonucu, çok daha başarılı olmaktadır. Bu yöntem sayesinde hem kanamasız, hem de ağrısız olarak hastanın tedavi olması sağlanmaktadır.
Anal Fissür Ameliyatı İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?
Anal fissür ameliyatı sonrası ilk bir hafta içerisinde bölgede hem ağrı, hem de kanama olması normal olarak kabul edilmektedir. Ameliyattan sonra doktorun vermiş olduğu reçetedeki ilaçların düzenli ve eksiksiz olarak kullanılması gerekmektedir.
Eğer hastaya medikal tedavi yöntemleri uygulanıyor ise; yine tedavinin aksatılmaması ve evde de doktorun önerdiği şekilde devam edilmesi gerekmektedir.
Tedavi süreci, hastadan hastaya değişmektedir. Çünkü kronik fissür hızlı bir şekilde ilerleyen ve farklı boyutları olan bir sağlık sorunudur. İleri düzeyde olan kronik fissür cerrahi müdahale ile kalıcı olarak tedavi edilebilmektedir.
Kronik Fissür Nasıl İyileşir?
Anal fissür olarak da bilinen kronik fissür, tedavisi yapılabilen bir sağlık sorunudur. Kronik fissür tedavisinde öncelikli olarak, gaita yumuşatıcıları ve sıcak su oturma banyoları ile tedavi uygulanmaktadır. Bol fiberli diyet de hasatlığın tedavisinde çok önemli bir yöntemdir.
Hastalara uygulanan bu ve benzeri tedavi yöntemleri ile kalıcı olarak rahatlaması sağlanmaktadır. Bununla birlikte bu tedavi yöntemlerinden yanıt alınmadığı takdirde hastaya kortizonlu kremler verilebilir.
Fissür Tamamen Geçer mi?
Fissür, tamamen iyileşebilen bir hastalıktır. Uygulanan tedavi yöntemleri ile birlikte kronik fissür olan kişilerde, %60 oranında tam bir iyileşme görülmektedir. Ancak kronik fissürün zaman içerisinde tekrarladığı da bilinmektedir. Özellikle her 3 hastanın birinde, kronik fissürün tekrarladığı görülmektedir.
Makat Çatlağı Neden İyileşmez?
Makat bölgesinde oluşan yırtık ve çatlaklar, kendiliğinden iyileşmez. Mutlaka bir doktor müdahalesi gerekmektedir. Özellikle makattaki açık yara şeklinde meydana gelen çatlaklarda enfeksiyon meydana gelebilir. Bu bölgenin sürekli dışkı ve idrar ile temas etmesi sonucunda, çatlak kronik bir hale dönüşecektir. Bu durumda bölgede apse oluşumunu hızlandırır.
Daha fazla bilgi; Burun Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Burun ameliyatı sonrası ne yapılmaz? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com