Yaşam

Kuru Fasulye Tarifi! En Orjinali Bu Seçildi!

Kuru Fasulye Tarifi! En Orjinali Bu Seçildi! Lezzetli bir kuru fasulye yapmak isteyenler için şahane bir tarifle geldik. En orjinal sayılan tarifi deneyerek sizlerde sofranızda güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Şimdi Keşfet 👇

Abone Ol

Yemekler içerisinde en lezzetli ve beğenileni şüphesiz kuru fasulyedir. Kuru fasulyenin yanına ilave edilen kuru fasulye-pilav ikilisi kuru fasulye- cacık ya da soğan yemeğin lezzetine lezzet katar.

Kuru fasulye tarifi listesinde yer alan miktarlar kişi sayısına göre belirlenir. Kuru fasulye yemeğinde soğan, yağ, salça, nane, kırmızı biber gibi baharatların yer aldığı gıdalar bulunur. Kişinin damak keyfine göre farklı tatlandırıcılar da kullanılabilir.

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

·       2 su bardağı kuru fasulye

·       1 adet büyük soğan

·       2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

·       1 adet havuç (isteğe bağlı)

·       2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)

·       3-4 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

·       1 çay kaşığı karabiber

·       1 tatlı kaşığı pul biber

·       Tuz (damak tadına göre)

·       6 su bardağı su (veya et suyu)

·       Defne yaprağı (isteğe bağlı)

Kuru Fasulye Yapılışı

1.      Kuru fasulyeleri bir gece önceden suya koyun ve ıslatın. Ertesi gün süzüp yıkayın.

2.      Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin. İsteğe bağlı olarak doğranmış sarımsakları da ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.

3.      Rendelenmiş havucu ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sonrasında doğranmış domatesleri (veya salçayı) ekleyin ve karıştırın. Domatesler suyunu salana kadar pişirin.

4.      Süzülen kuru fasulyeleri ekleyin. Karabiber, pul biber ve tuzu da ilave edin. Tüm malzemeleri birkaç dakika karıştırın.

5.      Su veya et suyunu ekleyin. İsterseniz bir defne yaprağı da koyabilirsiniz. Kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1 saat kadar pişirin

Kuru Fasulye En İyi Nasıl Pişirilir?

Lezzetli bir kuru fasulye tarifi için dikkat edilmesi gereken püf noktalarının bilinmesi gerekir. Kuru fasulyenin tam kıvamında ve lezzetli olması için önceden ıslatma işlemi yapmalısınız.

Islatılmadan gerçekleştirilen pişirme işlemi fasulyenin hem pişme süresini uzatır hem de gaz sorunu ortaya çıkarabilir. Akşamdan ıslatmış olduğunuz fasulyeleri düdüklü tencerede çok kısa sürede pişirebilirsiniz. Fasulyeyi pişirirken suyun üzerinde yer alan köpüğü alarak yemeğin daha iyi bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.

Kuru Fasulye Tarifi İçine Ne Konur?

Günün yemek listesine eklemiş olduğunuz kuru fasulyeyi pişirmek için gerekli olan malzemeler içerisinde; fasulye, soğan, salça, kırmızı biber, nane ve tuz gibi besinler yer alır.

Soğanları öncelikle yağ ile güzel bir şekilde kavurmanız gerekir. Sıvı yağa ek olarak tereyağı da katarak fasulyenin lezzetini arttırabilirsiniz. Soğan salça ve yağla kavurma işlemi bittikten sonra daha önce haşlamış olduğunuz fasulyeleri tencereye katarak biraz daha kavurma işlemi gerçekleştirip sıcak suyunu verebilirsiniz.

Kuru Fasulye Sıcak Suyla mı Islanır Soğuk Suyla mı?

Kuru fasulye tarifi içinde merak edilen hususlardan birisi de kuru fasulyenin sıcak mı yoksa soğuk suyla mı ısındığıdır. Kuru fasulye soğuk suyla nohut gibi bakliyatlar ise sıcak suyla ıslanır. Fasulyenin pişirme süresi daha hızlı gerçekleştiği için soğuk su ile ıslatmak yeterli olacaktır.

Kuru Fasulyenin Dağılmaması İçin Ne Yapılır?

Kuru fasulyenin dağılmaması için size etkili bir püf noktası önerebiliriz. Kuru fasulye pişerken içerisine sıkacağınız limon fasulyelerin pişerken dağılmasını önleyecek ve diri bir şekilde kalmasını sağlayacaktır. Böylece fasulyelerin kabuklarının dağılmasını önleyebilirsiniz.

Kuru Fasulye Islatmadan Pişer mi?

Fasulye ve nohut gibi bakliyatlar önceden ıslatılmak suretiyle pişirilir. Hem gaz sorununu ortadan kaldırmak hem de yemeğin hızlı ve çabuk pişmesi için gereklidir. Önceden ısıtılmadan pişirme işlemi gerçekleştirilen fasulye çok daha uzun sürede pişecek ve lezzeti de azalacaktır.

Daha nice: YAŞAM HABERLERİ BUARADA!