Kustuktan Sonra Ne İyi Gelir?
Kustuktan sonra ne iyi gelir? Kusma, üst solunum yolu enfeksiyonu, hamilelik ve bazı ilaçların yan etkisi sonucunda gerçekleşebilir. Kusma şikayetlerini azaltmak için yağsız ve kolay sindirilen yiyecekleri tercih etmek durumun kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
BUNA DA BAKIN; 3 Günde 5 Kilo Verdiren Şok Diyet
Bu dönemde haşlanmış tavuk, muz, elma, süt ve süt ürünleri gibi gıdaları düzenli olarak tüketmek sindirimi kolaylaştırıp midenin asit dengesini korumasına yardımcı olur. Ayrıca probiyotik içeriğinden zengin kefir, yoğurt gibi besinleri tüketmek yardımcı olabilir.
Bu dönemde aşırı ağır yağlı ve baharatlı yiyecekleri tüketmekten kaçınmak gereklidir. Yiyecekleri getirirken yavaş yavaş çiğnemek ve azar azar sık şekilde tüketmek yardımcı olabilir.
Kustuktan sonra ilk yarım saat herhangi bir şeyin tüketilmemesi tavsiye edilir. Bu süre içerisinde midenin kendini toparlamasına yardımcı olmak amacıyla nane yağı koklanabilir.
Kusmanın etkisini azaltmak için öncelikle bol su tüketilmesi tavsiye edilir. Bunun beraberinde zencefili rezene ve nane çayını tüketilmesi mide kaslarının gevşemesine yardımcı olduğundan dolayı tavsiye edilir.
Mide asidinin düzenlenmesi ve mide kaslarının sakinleşmesi için ekmek içi, tuzlu kraker, beyaz pirinç lapası ilk etapta tüketilebilir. Bunun beraberinde elma, muz, patates püresi gibi besinler azar azar tüketilebilir.
Kustuktan Sonra Neden Su İçilmez?
Kustuktan sonra ne zaman su içilir? Kustuktan hemen sonra su içilmesi midenin tahriş olmasına neden olabilir. Ayrıca kusma refleksinin yeniden doğmasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla ilk on beş dakika ya da yarım saat içerisinde herhangi bir besinin ya da sıvının tüketilmemesi tavsiye edilir.
Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısının durdurulması için tuzlu kraker tüketmek, belli bir süre uzanarak dinlendirmek ve temiz havaya çıkmak yardımcı olabilir. Ayrıca nefes egzersizleri yapmak ve nane, limon gibi besinleri düzenli aralıklarla tüketmek tavsiye edilir.
Kusmak Mideyi Rahatlatır Mı?
Kusmak gıda zehirlenmesi ve mide bağırsak enfeksiyonu gibi rahatsızlıkların meydana gelmesi sonucu gerçekleşebilir. midede zararlı olarak tabir edilen maddenin dışarı çıkması için kusma refleksi oldukça önemlidir. Kusmak kişiyi rahatlatarak daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.
Kişi gün içerisinde sürekli kusuyor ve yeterli beslenemiyor ise en yakın sağlık kuruluşuna görünmekte yarar vardır. Çünkü kusmak aynı zamanda vücudun aşırı miktarı su kaybetmesine neden olur. Vücudun susuz kalmaması için serum ile su takviyesi yapılabilir.