Sağlık

Lansor İlaç Ne İşe Yarar?

Lansor İlaç Ne İşe Yarar? Lansor mide koruyucu günde kaç kere içilir? Lansoprol mide koruyucu mu? Lansor mide bulantısı yapar mı? ve Mide koruyucu ne işe yarar? şeklinde çok sayıda özel cevap bu haberimizde

Abone Ol

Lansor İlaç Ne İşe Yarar?

Lansor İlaç Ne İşe Yarar? Lansor ilacı mide asidinin azaltılmasına yardımcı olmak için kullanılan reçeteli ilaç grubunda yer alır. Lansoprazol  etken maddeye sahip olan ilaç PPİ ilaç grubuna aittir.

BUNA DA BAKIN; 

Arı Sütü Polen Propolis Bal Karışımı Faydaları! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Mide yanması başta olmak üzere on iki parmak bağırsağında yer alan sorunlar, yemek borusu ekşimesi gibi sindirim sistemi sorunlarına etki eden güçlü bir ilaçtır.

Lansor mide ağrısını geçirir mi? Mide ağrısı mide asidinden kaynaklı ise oluşan semtomların azaltılmasına yardımcı olur. Uzun süreli kullanımında B12 vitaminin eksikliği ve magnezyum eksikliği gibi problemlere neden olabilir. Ayrıca kemik erimesi durumu da gözlemlenir. Dolayısıyla ilacın doktor kontrolünde kullanılması tavsiye edilir.

Lansor mide koruyucu mu? Mide koruyucu olarak geçen mide yanmasını durduran ve mide asidinin azaltılmasına yardımcı olan bir ilaçtır. Yemeklerden 30 dakika önce alınması tavsiye edilir. İlacın düzenli kullanımı tedavi sürecini doğrudan etkileyen önemli bir unsurdur. Dolayısıyla ilacı her gün aynı saatte almak son derece önemlidir.

İlacı bütün şekilde yutmakta zorlanıyor ise elma ya da domates suyuna karıştırılan ya da yoğurdun içerisinde serpiştirilen ilacı bu şekilde tüketmek uygun olur.

Lansor yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır.  

·      Orta şiddetli karın ağrısı

·      Baş ağrısı ve mide bulantısı

·      Bağırsak sorunları, kabızlık ve ishal

Yukarıda bahsi geçen yan etkilerin şiddetinin artması sonucunda kişinin yaşam koşullarına ciddi derecede etki söz konusu ise en yakın sağlık kuruluşuna gidilerek ilacın yeniden dozajının ayarlanması ya da ilacın değiştirilmesi tavsiye edilir.

Lansor Nasıl Kullanılır?

Lansor yemeklerden yarım saat önce bir bardak su ile yutma güçlüğü yaşayan kişilerin meyve suyu ve yoğurt gibi örtücü besinlerle tüketmesi uygun olur.

Aşağıda maddeler halinde ciddi yan etkiler yer alır.

·      B12 eksikliği

·      Magnezyum eksikliği

·       alerjik reaksiyonlar

·      Şiddetli nefes darlığı

·      Kemik kırıkları ve yüksek derecede ateş

·      Kilo kaybetme

·      Kanda pıhtılaşma

·      Eklem ağrısı

İlacın uzun süreli kullanımı doktor kontrolünde devam ettirilmesi önceliklidir. Ciddi yan etkiler gözlemlendiğinde ilacın kullanımı durdurulmalıdır.

Lansor İlaç Ne İşe Yarar gibi nice ; Yaşam haberleri burada!