Menisküs yırtığı, günümüzde ileri teknolojik tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilmektedir. Doktorun uygun görmesi ile birlikte artroskopi ameliyatı yapılmaktadır. Ancak dizin iyileşme süresi menisküs yırtığının şiddetine ve boyutuna göre değişkenlik göstermektedir.

BUNA DA BAKIN;

Ayak Parmak Çatlağı Ne Kadar Sürede İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Cerrahi uygulamanın ardından, kişinin tam iyileşmesi için en az 6 haftalık bir süre gerekmektedir. Bu süreçte kişinin doktorun önerilerini dinlenmesi ve tavsiye edilen egzersiz programını eksiksiz uygulaması gerekmektedir.

Menisküs Yırtığı Ameliyatı Kaç Ayda İyileşir?

Menisküs yırtığı ameliyatı iyileşme süresi, yaklaşık olarak 4 ile 8 haftalık bir sürede tamamlanmaktadır. Klasik cerrahi yöntemlerde kişinin iyileşme süresi uzun olabilir. Ancak günümüzde tıbbi teknolojik gelişmeler sayesinde menisküs ameliyatı daha kısa sürede iyileşebilmektedir.

Özellikle artroskopi yöntemi ile yapılan menisküs ameliyatı sonrasında, kişinin iki hafta içinde normal hayatına dönmesi beklenmektedir.

Menisküs Sakatlığı Kaç Ayda Geçer?

Menisküs sakatlığı, uygulanan tedavi yöntemine göre farklı sürelerde iyileşebilir. Eğer kişiye menisektomi yöntemi ile tedavi uygulanmış ise; kişinin en az 4 hafta sonra gündelik yaşantısına dönmesi beklenmektedir. Menisküs sakatlığı ameliyatı sırasında, hastanın sağlık durumuna ve sakatlığın boyutuna göre farklı tedavi yöntemleri de eklenebilir.

Hasarlı menüsküs tedavisi için dikiş atılması en yaygın tedavilerden biridir. Bu tür bir tedavi sonrasında, hastanın iyileşme süresi biraz daha uzun olabilir. Ortalama 12 hafta sonra, bu hasta grubunun normal yaşantısına ve günlük aktivitelerine geri dönmesi beklenmektedir.

Menisküs Yırtığına Yürümek İyi Gelir mi?

Menisküs yırtığına yürümek iyi gelir mi sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Menisküs yırtığı sorunu yaşayan kişiler için doktor kontrolünde hafif egzersiz programları verilebilir. Hafif tempolu koşu ve yürüyüşler ile birlikte yüzme de menisküs yırtığı olan kişilere önerilen egzersiz çeşitlerindendir.

Menisküs Yırtığı Olan Kişi Nelere Dikkat Etmeli?

Menisküs yırtığı olan kişiler, günlük yaşamlarında ve hareketlerinde biraz daha dikkatli davranmak zorundadır. Özellikle diz koruma programları, bu hasta grubunun günlük etkinliklerini daha sağlıklı ve konforlu bir şekilde yapmalarını sağlayacaktır.

Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor!

Kişinin çömelme, zıplama, merdiven çıkma gibi diz kapağı ve dizi zorlayacak hareketlerden kaçınması gerekmektedir. Ayrıca diz eklemlerini de fazla oynatmaması önerilir.

Daha fazla; Sağlık Haberleri Burada!

Editör: Ayşe Topçu