Sağlık

Nexium İlaç Ne İşe Yarar?

Nexium İlaç Ne İşe Yarar? NEXİUM hangi hastalıklara iyi gelir? NEXİUM aç karnına mı içilir tok karnına mı? ve NEXİUM ne kadar zamanda etki eder? şeklinde bizlere yöneltilen popüler sorulara en doğru cevapları veriyoruz. Sende Keşfet 👇

Abone Ol

Nexium İlaç Ne İşe Yarar?

Nexium İlaç Ne İşe Yarar?  Nexium mide yanmasına ve kusmaya bağlı yaşanan semptomların hafifletilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Yemek borusunun mide asiti ile yanmasına bağlı gelişen reflü hastalığının semptomlarını kontrol altına almak için kullanılır.

BUNA DA BAKIN;

Ketojenik Diyet! 7 Günde Eritiyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Mide asidinin köpürmesi sonucunda asidin mideden yukarıya doğru çıkması kişilerde yemek borusu mide ve gırtlak bölgesinde şiddetli yanmaya neden olur. Günde bir kez kullanılan tedavi süresinin ise 4 hafta ile 8 hafta arasında değişen ilacın doktor kontrolünde alınması önceliklidir

Nexium  mide ilacı grubuna dahil olan oldukça güçlü bir ilaçtır. İlaç içildikten çok kısa bir süre içerisinde etkisini göstermeye başlar. Tedavinin 5 günü sonrasında büyük bir oranda mide asidinin dengelenmesi söz konusu olur.

Nexium  mide koruyucu mu? Nexium ilacı yüksek dozda salgılanan mide asidinin düzenlenmesine yardımcı olan bir ilaçtır. Aç karnına yeterli miktar su ya da gıda ile alınan ilaç hamileler için uygun olmayabilir. İlacı kullanmadan önce hekime başvurmak son derece önemlidir.

Uzun süreli kullanımda ilacın yan etkilerinde artış görülebilir. Mevcut yan etkileri yaşam kalitesini değiştirmesi halinde doktorun günlük doz düzenlemesi yapması önerilir.

Nexium Nedir Ne İçin Kullanılır?

Nexium mide yanmasını önleyen ve yemek borusunun mide asidi ile zedelenmesini önleyen bir ilaçtır. İlacın düzenli kullanımda %90 oranında tedavi gücü bulunur.

Nexium yan etkileri  aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Bağırsak hareketlerinde yavaşlama ve gaz

·      Bulantı kusma

·      Orta dereceli baş ağrısı

·      Ağız kuruluğu

·      Uyuşukluk halsizlik ve yorgunluk

Nexium ilacı sadece mide koruyucu olarak değil üst karın boşluğunda bulunan rahatsızlıklar başta olmak üzere ağrı ve iltihaplanma için de kullanılan bir ilaçtır. Doktorun tedavi yöntemlerine bağlı olarak ortalama günde bir kez alınan ilacın 1 saat içerisinde etkisini göstermeye başlaması söz konusudur.

İlacı kullandıktan sonra aşırı yorgunluk halsizlik ve alerjik reaksiyonlar mevcut olduğunda kullanımı bırakarak doktora danışmak gerekir. İlacın içinde bulunan maddelere karşı duyarlılık söz konusu ise bunu doktorla paylaşmak önceliktedir.

Nexium İlaç Ne İşe Yarar? gibi nice; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!