Ordu gezilecek yerler sıralamasında pek çok popülerler mevcuttur. Birbirinden farklı plajları ile ve turistik alanlarıyla cennet sayılan Ordu şehrinde Karadeniz'in temiz sularıyla keyifli bir tatil yapabilmek mümkündür.

Ordu'da tatil yapmak isteyen kişilerin dört mevsim birbirinden farklı doğal güzelliklere şahit olması söz konusudur. Seyahatin en konforlu şekilde geçmesi ve pek çok meşhur alanların görülmesi için gezilecek yerler listesine aşağıdaki maddeleri de eklemek yararlı olabilir.

·      Kurul kalesi

·      Paşaoğlu konağı

·      Perşembe yaylası

·      Çamaş kanyonu

·      Karaoluk Şelalesi

·      Asarkaya kent ormanı

Ordu’da Gezilecek Tarihi Yerler

Listede en başta yer alan kurul karesinden başlamak gerekirse, kalenin şehir merkezine sadece 15 dakika uzaklıkta olması ve sivri şekilde bulunan kayaların üzerine inşa edilen son derece dikkat çekici ve ilgi toplayıcı mimari sahip olması ile kalenin her geçen gün daha fazla ziyaretçi kabul ettiğini söylemek mümkündür.

Paşaoğlu konağı tarihi yakından takip eden kişiler için son derece uygun bir gezi noktası olur. Müziğin içerisinde bulunan farklı yöresel kıyafetler ve eşyalar dikkat çekicidir. Ordu'nun yöresel detaylarını öğrenmek isteyenlere kapı açan müze merkezi lokasyonda olduğundan dolayı kolay bir şekilde ulaşılabilir.

Ordu'nun meşhur yerleri arasında yerini alan Perşembe yaylası, Karadeniz'in en kıymetli yayalarından biridir. Merkeze 100 kilometre uzaklıkta bulunan Bu yayla bahar aylarında hareketlenmeye başlayıp sonbahara kadar hareketliliğini devam ettirmektedir. Bütün bir sezon boyunca yayla üzerinde pek çok ziyaretçi akını gerçekleşir.

Buna da bakın

Türkiye'de Bilinmesi Gereken Genel Kültür Bilgileri! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

En Zeki Çocuklar Bu aylarda Doğuyor! İşte Araştırma Sonuçları! En Zeki Çocuklar Bu aylarda Doğuyor! İşte Araştırma Sonuçları!

Çamaş kanyonu da kamçıların, dağ bisikleti severlerin ve fotoğrafçıların durak noktasıdır.  Kanyon işçiliği işler yapmak isteyen pek çok kişinin tercihi olup etrafında bulunan dağ manzaralarıyla eşsiz bir güzelliğe sahiptir.

Karaoluk Şelalesi sadece merkez 25 kilometre uzaklıkta olup mangal keyfi yapılabilecek doğal güzellikleri görüp bol bol fotoğraf çekilecek alanlarıyla meşhurdur.

Ünye'de gezilecek yerler arasında yerini alan Asarkaya kent ormanı Ünye’ye 4 kilometre mesafede olup Doğu Karadeniz'de en çok tercih edilen yerler arasındadır. Ordu'nun güzelliğine güzellik katan bu kent ormanında piknik severler keyifli vakitler geçirecektir. Keyifli bir Ordu turu için tarihi yapılar ve doğal güzelliklere ek olarak Ordu'da ne yenir sorusunu hep akılda tutmak gerekebilir.

Daha fazlası; Google

Editör: Ayşe Topçu