Yaşam

Orjinal Nar Ekşisi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Orjinal Nar Ekşisi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Hakiki nar ekşisi neye iyi gelir? Nar ekşisini kimler kullanamaz? Nar ekşisi günlük ne kadar içilmeli? ve Nar ekşisi böbreklere iyi gelir mi? hepsinin yanıtı burada 👇

Abone Ol

Nar ekşisi pek çok yemek tarifinde yer alan özel soslardan biridir. Nar ekşisi yapımı ve bütün püf noktalarını sizler için derledik.

İşte nar ekşisi yapımında kullanılan malzemeler

·      5 kilogram kabuklu ekşi nar

·      1 tatlı kaşığı tuz

5 kilogram nardan ortalama 300 350 mililitre nar ekşisi çıkmaktadır. 1 litrenin nar ekşisi için 15 kilogram kabuklu nara ihtiyaç vardır.

BUNA DA BAKIN

Narin Boğazı Sıkılarak Öldürülmüş! Yengenin İfadesi Çıktı! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Yukarıda belirtilen ölçüler narın kaynama süresine bağlı olarak değişiklik gösterebilir ve nar tanesinin büyüklüğüne bağlı değişebilir.

Ev yapımı nar ekşisi faydaları  incelendiğinde sindirim sisteminin destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir değere sahip olduğu görülür. Antioksidanla dolu olanlar ekşisi bağırsak sağlığının destekler. Vücutta bulunan serbest radikallerin oluşturduğu zararlı etkiler nar ekşisi içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde minimum düzeye indirilir.

Nar ekşisinin yapımında en önemli püf nokta olarak değerlendirilen koyulaştırma süreci pişme süresini bağlıdır. Nar ekşisi nasıl koyulaştırılır?  Nar ekşisi yapımında daha iyi bir koyu kıvam almak için fırın tercih edilebilir. Fırında yapılan nar ekşisi daha yavaş buharlaşma ile istenilen yoğun kıvam elde edilir.

Nar Ekşisi Yapımı Püf Noktaları

Öncelikle narlar bıçak yardımıyla bölünerek tahta kaşık yardımıyla kabuk kısmına vurulup bütün tanelerin kabuktan ayrılması sağlanır. Nar taneleri içerisinde bulunan bütün zar ve kabuklar dikkatlice temizlenir. 

Bir robot yardımıyla nar taneleri sıkılır. Bu işlemin ardından nar suyu posasından iyice ayrılmaması için süzgeç alınır. Ezilerek posasından ayrılan nar suyu geniş bir tencereye alınır. Ardından en az 3-4 saat kaynamaya bırakılır.

Kaynama sürecinde oluşan köpüklerin alınması son derece önemlidir. Akışkan ve yoğun bir kıvam alan nar ekşisi hazır olmuştur. Nar ekşisinin altına kapatmaya yakın ( 5 dakika kala) 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.

Nar ekşisi soğuyana kadar dinlendirilir ardından kavanoz ya da cam şişelere konularak buzdolabında saklanır.

Nar ekşisinin ideal tadı ulaşması için mutlaka narın ekşi olması gerekir. Nar ekşisi için ideal taban pekmez kıvamıdır. Asitli olanlar suyu alüminyum ve demir kaplar içerisinde kaynamaması gerekir. Aksi halde tadının değişmesi söz konusudur.

Daha fazlası için; Vegan Beslenmek Sağlıklı mı? Uzmanlar Bunu Söylüyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com