Sağlık

Orta kulak iltihabı nedir? Belirtileri nelerdir?

Orta kulak iltihabı nedir? Belirtileri nelerdir? Orta kulak iltihabı için ne yapılabilir? ve Orta kulak iltihabı kendi kendine geçer mi? konularına dair cevaplar 👇

Abone Ol

Orta Kulak İltihabı kulak zarının arka tarafında bulunan boşluğun içerisinde zaman içerisinde enfeksiyon ve sıvı birikmesi ile oluşan bir sağlık sorunudur.

Şişme ve kızarıklıklarla kendini belli eden rahatsızlık orta kulağın bağlantısının olduğu öteki borusunun tıkanmasıyla meydana gelir. Ayrıca kulak zarının arka tarafında bulunan kısımda sıvı birikmesi ile şiddetli ağrılar meydana gelir.

Genellikle çocuklarda oluşan bu rahatsızlık bazen yetişkinlerde de görülebilir. Orta kulak iltihabı bakteri ve virüslerin kulak zarının arkasındaki boşluğa girmesi ile oranın enfekte olması sonucunda işitme duyusunda azalma şiddetli kulak ağrıları ateş ve baş dönmeleri ile kendini belli eder.

Orta Kulak İltihabı Neden Olur?

Bu rahatsızlığın oluşmasındaki en etmen sebepler soğuk algınlığı alerjik reaksiyonlar Boğaz ağrısı ve solunum yolunda bulunan enfeksiyonlardır.

Orta kulak iltihabı görüntüsü dışarıdan bakıldığında kulak bölgesindeki kızarıklık ve hafif şişme durumu ile kendini belli eder. Denge kaybı artan baş dönmesi ve kulak akıntısı ile birlikte semptomlar ilerler.

Orta Kulak İltihabı İyileşme Belirtileri

Orta kulak iltihabı belirtileri  arasında kulakta bulunan tıkanıklık hissi ile şiddetli bir kulak ağrısı görülür. Yüksek ateş Kulak çınlaması ve baş dönmesi ile birlikte işitme de zorluk yaşanması ile belirtiler daha görünür hale gelir.

Kulak kısmındaki iltihabın yoğunlaşmasının ardından kulak içerisinden sıvının gelmesi ve kulakta oluşan şiddetli zonklama şeklindeki ağrı tedavinin başlamasıyla yavaş yavaş azalır.

Belirtilen semptomlar tedavinin başlamasından itibaren bir hafta sonra tamamen kaybolur.

Orta kulak iltihabı tedavisi olarak hekimin vermiş olduğu ağrı kesiciler ve diğer ilaçları düzenli bir şekilde kullanmak gerekir. Ardından kulak temizleme çubuğu ya da herhangi bir cismin kulağa sokulmaması tedavinin hızlı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Zonklamaların ve ağrıların hafifletilmesi için sıcak pres uygulaması yapılabilir. Banyo esnasında şampuan, duş jeli ve su gibi tetikleyici etmenlerin kulak içerisine girmemesine dikkat etmek gerekir.

Orta kulak iltihabı geçmiyor ve semptomlar gittikçe artıyor ise en acil şekilde yeniden seçime başvurmak gerekebilir. Evde yapılacak bitkisel tedavilerin herhangi bir şekilde orta kulak iltihabının tedavisinde yeri yoktur. Bu nedenle doktora görünmek ve doğal tedavi adı altında gündemde olan yöntemleri denememek önceliklidir.

Daha fazlası için; Or Kodu Nasıl Okutulur? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com