Sağlık

Panocer İlacı Ne İşe Yarar? Faydaları ve Zararları!

Panocer İlacı Ne İşe Yarar? Faydaları ve Yan etkilerine dair bilinmek istenen her şey özel haberimizde! İlacın hakkında bilinmesi gereken tüm detayları bulabilirsiniz 👇

Abone Ol

Panocer İlacı Ne İşe Yarar?

Panocer İlacı Ne İşe Yarar?  Panocer mide asidinin üretimini azaltan ve ülser reflü gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan etkili bir ilaçtır. İlaç yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar için uygundur.

Buna da bakınız;

Aralıklı Oruç Diyeti! 16 Saat Açlıkta Vücutta Neler Olur? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Düzenli olarak kullanılması gereken ve doktor kontrolünde tüketilen bir ilaçtır. Tedavi süresi 4 haftadır ve yemeklerden bir saat önce yutulması önerilir. Gıdalarla birlikte tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

İlacı kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      İlacı kullanmadan önce içerisinde yer alan bileşimler ve maddelere karşı kişinin alerjisinin olup olmadığı kontrol edilmesi gerekir.

·      Karaciğer bozukluğu mevcut olan hastalarda dikkatli şekilde kullanılması uygundur. Karaciğer enzimlerinin düzenli aralıklarla takip edilmesi ve tedavinin doktor kontrolünde ilerletilmesi gerekir.

·      İlaç benzeri atazanavi ilacıyla beraber tüketilmemesi gerekir.

·       Uzun süre tedavilerde kemik kırığı riskinin artış göstermesiyle birlikte iskelet rahatsızlıkları meydana gelebilir.

·      İlacın kullanımı esnasında alkol kullanımının durdurulması önerilir.

İlaç doktorun önermiş olduğu sıklıkta ve dozda kullanılması gereken günde bir kez yutulan ilaçtır. Unutulan dozun yerine kaç saate geldiğinde iki doz alınmaması gerekir. Karaciğer yetmezliği bulunan hastaların yarım doz alması önerilir.

Panocer 40 Mg Ne İşe Yarıyor?

Panocer yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Ciltte döküntüler

·      Karaciğer enziminde artış

·      İshal, kabızlık, karın ağrısı

·      Baş ağrısı ve mide bulantısı

Kullanım esnasında şiddetli kabul edilen ve doktor gözetimi gereken yan etkiler aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Nafilaktik şok nadir de olsa görülebilir.

·      Hiponatremi ve hipomagnezemi rahatsızlığı tedavinin süresine bağlı olarak meydana gelebilir.

Panocer nasıl kullanılır?  Panocer ilacı 4 hafta boyunca günde 1 adet 40 mg şeklinde alınması uygundur. Tabletlerin tüylenmeden bir bardak su ile yemeklerden 1 saat önce yutulması önerilir.

Panocer 40 Mg mide koruyucu mu? Gastrit ve ülser tedavilerinde kullanılan ve düzenli kullanımda hızlı etki sağlayan ilaç günde bir kere alınır. Özel vakalarda boz miktarı arttırılabilir. Mide asitin oluşumunu azaltan ve mideyi koruyan ilaç yemeklerle birlikte tüketilebilir.

Panocer İlacı Ne İşe Yarar? gibi nice; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!