Sağlık

Patates Diyeti

Patates Diyeti, Patates diyeti 1 haftada kaç kilo verdirir? Patates diyeti 3 günde kaç kilo verilir? ve Patates diyeti nasıl uygulanır? şeklindeki bir çok soruya cevaplar veriyoruz. Hemen keşfet 👇

Abone Ol

Patates Diyeti

Patates diyeti, hızlı kilo vermenizi sağlayacak bir diyet türüdür. Patates diyeti içerisindeki temel protein ise; patatesten alınmaktadır.

BUNA DA BAKIN;

Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Patates diyetinin pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Patates yoğurt diyeti, en popüler olan çeşitlerinden biridir. Sadece tek bir gıdaya yönelik hazırlanan diyet türlerinden biri olduğu için kısa süreli uygulanması önerilmektedir.

Patates yumurta diyeti, patates yoğurt diyeti gibi farklı türleri bulunmaktadır. Tamamen tek besine odaklı ve kısıtlayıcı bir diyettir. Patates diyeti nedir ve nasıl yapılması gerektiği ile ilgili detayları açıklamamızda bulabilirsiniz.

Patates Diyeti 1 Haftada Kaç Kilo Verdirir?

Patates diyeti, son dönemlerde en çok merak edilen diyet programlarından biridir. Patates, hemen tüm diyet listelerinde yer alan en sağlıklı besinlerden biridir. Yüksek lif değerleri ve ideal vitamin ve mineral oranları ile oldukça sağlıklı bir sebzedir.

Patates diyeti ile 1 haftada yaklaşık olarak, 5 ile 7 kilo kadar verilebilir. Hem dengeli hem de sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler için patates diyetinin doğru bir tercih olacağı söylenebilir. Kişinin uzun süre tok kalmasını sağladığı için açlık hissini daha az yaşayabilirsiniz.

Patates Diyeti 3 Günde Kaç Kilo Verilir?

Patates diyeti 3 günde kaç kilo verilir sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz. Patates diyeti, uzun süreli yapılması önerilmeyen diyet listeleri arasında yer alır. Şok diyet grubu içerisinde yer alan patates diyeti ile 3 günde 5 kiloya kadar kilo verilebilmesi mümkündür.

Patates diyeti ile kilo kaybı, kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Kişinin metabolizmasının patates diyetine vereceği tepkiye göre, kilo kaybı da değişkenlik göstermektedir. Patates diyetinin mutlaka uzman bir diyetisyene danışılarak yapılması tavsiye edilmektedir.

Patates Diyeti Nasıl Uygulanır?

Patates diyetinde sadece patates ve sıvı tüketimi yer alır. Üç veya en fazla 1 haftalık süre boyunca bu diyetin yapılması yeterli görülmektedir. Üç ile beş günlük süre boyunca kişinin sadece pişmiş veya haşlanmış patates yemesi gerekmektedir.

Günlük en az yarım kilo, en fazla ise 2,5 kilo patates tüketilmesi gerekmektedir. Patates ile birlikte soslar, ketçap, mayonez veya peynir gibi diğer besinlerin tüketilmesi yasaktır.

Daha nice; sağlık haberleri