Yogayı stresi azaltmak için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bir yoga uygulamasının birçok yönü, nefes çalışmasından meditasyona ve tabii ki fiziksel yoga pozlarına kadar stresi azaltabilir. Bu makalede, zihninizi ve bedeninizi sakinleştirmek ve ihtiyaç duyduğunuzda stresi azaltmak için özellikle yararlı olan on yaygın yoga pozu duruşunu keşfedeceğiz.

Hayat dolu, bunaltıcı ve stresli olduğunda, anahtar ilerlemeye devam etmek ve her şeyin sizi kullanmasına izin vermemek önemlidir. Stres ve gerginliğin artmasına izin vermek, onun tüm ruh halinizi ele geçirmesine neden olur.

Bunalmış olmaya yenik düştüğümüzde, yapılacaklar listeleri sonsuz görünmeye başlayabilir. Bu, kişisel bakım için çok az zaman bırakır. Hayattaki temel amacın üretken olurken huzur ve neşe bulmak olduğu konusunda hemfikir olabiliriz ve stres atmak bunun büyük bir parçası. Ne mutlu ki yoga bizlere yardım etmek için birebirdir!

Düzenli bir yoga uygulamasının, stres düzeyleriniz ve genel olarak stres üzerinde son derece olumlu bir etkisi olabilir. Bu nedenle, özellikle stres baş gösterdiğinde, düzenli bir yoga çalışması sürdürmenin önemli olduğunu unutmayın.

Stresi Azaltmak için Yoga - Bu 10 Yoga Pozu Sizi Sakinleştirebilir

Yoga şu anda stresi azaltabilir. Ayrıca, düzenli olarak egzersiz yaptığınızda stres potansiyelini azaltabilir ve aynı zamanda başa çıkma yeteneğinizi geliştirebilir. Stresi azaltmanıza yardımcı olacak on yoga pozu için hemen okumaya devam edin!

1. Cat & Cow / Kedi İnek Yoga Pozu

Bu iki yoga pozu birlikte, kan akışını sağlayan ve omurga ve omuzlardaki gerilimi serbest bırakan besleyici bir omurga masajı oluşturur. Bu iki hareket birlikte eşleştirildiğinde, duygusal bir denge ve genel bir sakinlik hissi uyandırırlar.

2. Yoga Çocuk Pozu

Şüpheye düştüğünüzde, bir Çocuk Pozu duruşu uygulayın. Mükemmel bir yoga dinlenme pozu, zorlu asanalar arasında sıralanabilir ve ister minderinizin üzerinde olun ister stresli bir günün ortasında zihninizi ve bedeninizi sakinleştirmenin basit ama etkili bir yoludur.

3. Downward Facing Dog / Yere Bakan Köpek Yoga Pozu

Bu pozu yoga pratiğimizde çokça yapıyoruz ve bunun iyi bir nedeni var! Down Dog, duyuları uyandırmaya yardımcı olur. Ek bir avantaj olarak, yorgunluğu da azaltır. Harika bir tam vücut esnemesidir ve genel kan dolaşımını iyileştirerek vücudu gençleştirir. Nazik bir tersine çevirme olarak, stresi azaltmak için yoga kullanıyorsanız, bu bir tercihtir.

4. Supported Headstand / Desteklenen Baş Üzeri Duruş Pozu

Baş aşağı olmak stresi nasıl azaltabilir diye düşünebilirsiniz. Başınızın üzerinde durmak beyni sakinleştirir ve kan akışını tersine çevirir. Başınız kalbinizin altında olduğunda, beyninize giden kan akışını artırır, endorfin salgılarsınız (Endorfin: stresi ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olan hormon).

Boyun problemleriniz varsa, Headstand egzersizinizin bir parçası olmamalı. Bunun yerine boynunuzu kullanmayacağınız başka pozlar deneyin.

5. Yaslanmış Kelebek Duruşu

Supta, Savasana veya Child Pose harika bir alternatiftir. Bir eliniz karnınızda, diğer eliniz kalbinizde olacak şekilde uzanarak nefes alıp vermeye başlayın. Vücudunuz toprağa karışırken ve kalçalarınız açılmaya başlarken kalp atışınızı hissedebilirsiniz.

Burası bir yoga desteğinin veya yastığının ekstra destek ve sakinleştirici ekleyebileceği yerdir. Yastığı uzunlamasına (yukarıdan aşağıya) matın üzerine yatırın, sırtınız yastıkla desteklenecek şekilde üzerine uzanacaksınız.

Bu pozda stresi azaltmak için daha fazla destek almanın bir başka yolu da her dizinizin altına bir yoga bloğu yerleştirmektir, böylece gerginlik çok yoğun olmadan kalçalarınızı tamamen gevşetebilirsiniz.

6. Half Pigeon / Yarım Güvercin Pozu Yoga Duruşu

Birçoğumuz için, bir masada uzun saatler oturmak veya araba kullanmak, sıkı kalçalara neden olur. Half Pigeon harika, daha derin bir kalça esnetmedir ancak rahatsızlığa da neden olabilir. Bu nedenle derin nefes almayı unutmayın ve asla kendinizi derin nefes alamayacak duruma gelme noktasına getirmeyin.

Amaç, stresi azaltmak için yoga kullanmaktır, daha fazlasını yaratmak değil! Bu poz, bir yoga bloğu için başka bir harika fırsattır. Yarım Güvercin pozunda bir bloğu kullanmak için şekil alın ve ardından bloğu bükülmüş bacağın kalçasının altına kaydırın.

Stresli durumlarda ve genel olarak yaşamda uygulamak için harika bir hatırlatma olan pozda kendinizi bırakmayı, teslim olmayı ve rahatlamayı hatırlatın.

7. Köprü Duruşu

Köprü, karın organlarını, akciğerleri ve tiroidi uyarırken zihni sakinleştirir ve stresi hafifletmeye yardımcı olur. Vücudun ön tarafını genişletirken sırttaki gerilimi güçlendirir ve azaltır. Bu pozu 5 derin nefes için tutabilir veya nefes alırken kalçalarınızı kaldırmayı ve nefes verirken indirmeyi deneyebilirsiniz.

8. Forward Fold / Öne Eğilme Pozu

Ön kıvrımlar kendi başlarına sakinleşiyor. Üst vücudunuzun ağır bir şekilde sarkmasına izin vermek, anında hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha az stresli hissetmenizi sağlayacaktır.

Dizlerinizi hafifçe bükerek bu stres giderici yoga pozunu daha keyifli ve nazik hale getirin. Dizlerinizde bir mikro büküm olması belinizi uzatmanıza yardımcı olacaktır. Birkaç derin nefesten sonra boyun, omuzlar, omurga ve hamstringlerde gerginliğin azaldığını hissetmeye başlayacaksınız.

Başınızı birkaç kez evet ve hayır olarak sallayın ve daha fazla serbest bırakmak için ellerinizi arkanızda birleştirin ve kollarınızın yukarıdan sarkmasına izin verin. Bu, stresi azaltmak için yogayı kullanmanın çok basit ve erişilebilir bir yoludur!

9. Kartal Duruşu

Bu güçlendirici ve detoksifiye edici yoga pozu, konsantrasyonu ve dengeyi geliştirerek stresi önlemeye yardımcı olabilir. Poz, vücudun ana eklemlerinde çalışırken omuzlardaki, bacaklardaki ve sırttaki gerilimi serbest bırakır. Kelimenin tam anlamıyla vücudunuzdaki gerilimi sıkıştırıp atıyorsunuz! 

10. Legs Up the Wall / Bacaklar Duvara Pozu

Yoganın stresi azaltabilecek daha fazla yolunu arıyorsanız, Legs Up the Wall'dan başkasına bakmayın! Sinir sistemini sakinleştirme kabiliyeti nedeniyle genellikle nihai stres giderici yoga pozu olarak adlandırılır.

Bardak Kırılması Ne Anlama Gelir? Bardak Kırılması Ne Anlama Gelir?

Stresli olduğumuzda vücudumuz savaş ya da kaç moduna girerek sempatik sinir sistemini harekete geçirir. Parasempatik sinir sistemi, vücudunuzun sakinleşmesine ve dinlenmesine yardımcı olan şeydir. Bacaklar duvara, parasempatik sinir sistemini harekete geçirir.

Her yerde yapılabilecek bir poz ve kafanızı boşaltmak için birkaç dakikaya ihtiyacınız olduğunda yapabileceğiniz harika bir poz. Birkaç nefes (veya birkaç dakika) deneyin ve kendiniz görün!

Yoga ile Stresten Kurtulma

Çok sayıda çalışma, yoganın stres üzerinde sahip olabileceği geniş fayda yelpazesini göstermiştir. Stres atmak için yoga güçlü ve etkilidir!

Bu on yoga pozu, ortaya çıkan stresi azaltabilir ve ayrıca düzenli olarak pratik yaparsanız stresin birikmesini önleyebilir. Stres vücudunuza girdiğinde, yogaya teslim olun ve kendinize bir dinginlik alanı yaratın. Derin nefes alın ve stresten kurtulduğunuzu düşünün!

Editör: Hacer Bozkurt