Eğitim

Tebbet Suresi Anlamı

Tebbet suresinin anlamı Türkçe meali ile anlaşılabilmektedir. Ebu Leheb'in ellerini kurulayalım! Artık ne malı, ne de kazandığı ona fayda vermiyordu

Abone Ol

Tebbet Suresi Anlamı

Tebbet suresinin anlamı Türkçe meali ile anlaşılabilmektedir. Ebu Leheb'in ellerini kurulayalım! Artık ne malı, ne de kazandığı ona fayda vermiyordu. O, alevli bir ateşte yanacaktır. Karısı da odun taşıyıcısı olarak ateşe giriyor. Hindistan cevizi lifinden yapılmış bir ip boynuna bağlanır. Aslında söylenen, zenginliğine ve gücüne Ebu Leheb üzerinden güvenenlerin sonunun kötü olacağıdır. Bu olayın bizzat yaşanmış bir olay olarak çok önemli bir yer tuttuğunu ve toplamda beş ayetten oluştuğu görülmektedir. 603.sayfada yer almaktadır. Ebu Leheb bunu ölümünden önce vahyedilen kaynaklardan aktarıyor. Bazı kaynaklar bunun Ebu Leheb'in vefatından sonra nazil olduğunu belirtmektedir.

Tebbet Suresi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm. Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb, mâ eğnâ anhü mâlühû ve mâ keseb, seyeslâ nâren zâte leheb, vemraetühû hammâletelhatab, fî cî dihâ hablün min mesed.

Tebbet Suresi Faydaları, Bilgileri

"Kahrolsun, kurusun " anlamına gelen surede pek çok faziletten bahsedilmektedir. 7 defa okumak her türlü hastalıktan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Nazar ile temas edenlere okunabilir. 1000 defa okursanız düşmanlarınızı yok edeceğiniz söylenir. İyileştirici etkileri olduğu rapor edilmiştir. İnsanları her türlü zarar ve hastalıktan korumaya yardımcı olduğu iddia edilmektedir. Tebbet suresinin hikmeti alimlere aktarılmıştır. Bu surenin Ebu Leheb'e ölmeden önce vahyedildiği söylenmektedir. Ebu Leheb ve eşinin elleri, solacaklarını doğrudan bildirmeleri nedeniyle pek çok gizeme konu olmuştur. Tebbet Suresi, "Onlar kurusun, yok olsun" anlamına gelir. Sure toplam beş ayetten oluşmaktadır. Sure numarası 111'dir. Tebbet Suresi toplam 29 kelime ve 81 harften oluşmaktadır. Bu surede hem Ebu Leheb'in hem de eşinin cehenneme gideceği bildirilmektedir.