Sağlık

Üst Adale Yırtığı Kaç Günde İyileşir?

Üst Adale Yırtığı Kaç Günde İyileşir? ve Hamstring Kası olarak sıklıkla karşılaşılan bacak rahatsızlığının iyileşme sürecini aktarıyoruz 👇

Abone Ol

Üst adale yırtığı kaç günde iyileşir klasik tedavi ya da farklı şekilde uygulana yöntemlere bağlı olarak gelişen durumları kısaca aktarmak gerekirse;

Spor aktiviteleri esnasında sıklıkla ortaya çıkmakta olan kas yırtılmasından tutunda çok çeşitli sakatlıklara kadar birçok sorun ortaya çıkabilmektedir.

Buna da bakın

Ayak Serçe Parmağı Kırığı Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kas yırtılmasının teşhisi için sağlık kurumlarının kontrollerinde geçtikten sonra oluşan rahatsızlık halinin Üst adale de mi farklı bir nokta da mı olup olmadığına bakılmalıdır.

Genel olarak futbol esnasında yaşanan bu sorun oluşma durumuna bağlı olarak farklı yırtılmalar biçiminde ortaya çıkabilmektedir. Gelelim şimdi yırtılmanın hangi süreçler içerisinde iyileşme göstereceğine.

Üst adale yırtığı kaç günde iyileşir?

Hemen uyluğun arka noktasında bulunan üst adele zedelenmesi ve yırtılması gibi durumlarda genellikle buz uygulaması yapılabilmektedir.

Kas yırtılması belirtileri arasında en başta ağrı oluşumu ve hareketlerde sınırlama durumu gelir. Yırtılmanın şiddetine göre kas lifi üzerinde şiddetli bir ağrı meydana gelebilmektedir. Diğer bir adı ile bu kas, Hamstring kası olarak bilinir. Erken dönemde tedavi edildiğinde kısa sürede eski sağlığına kolayca kavuşabilmektedir.

Kas yırtılması tedavisi yapılırken;  hasarın olduğu bölgenin, elastik bir bandaj yardımı ile doğru şekilde tedaviye alınan üst adale yırtığı  yaklaşık olarak ikinci derece yırtılmalar karşısında 3 ila 6 haftalık bir iyileşme sürecini içine alır.

Ardından fizik tedavi ile rahat bir hareket edebilme kabiliyeti germe hareketlerinden faydalanılarak ardından fiziki muayenenin tamamlanması ile iyileşmenin son bulmasına yardımcı olur.

Daha fazlası için;Ameliyat Sonrası İç Dikişler Ne Zaman İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com