Eğitim dönemi boyunca öğrencilerin beklediği yarıyıl tatiline sadece haftalar kaldı. Dersler ile yoğun olarak  meşgul olan öğrenciler, bir yandan  tatil planları yapmaya başladı.

Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 tarihinde başlayacak ve bu tarih, öğrenciler için büyük bir heyecan kaynağı. Tatil süresince dinlenme ve eğlenme fırsatı bulacak olan öğrenciler, bu dönemi iyi değerlendirmek istiyor.

Öğrencilerin Bir Haftalık Ara Tatili O Gün Başlıyor!

20 milyondan fazla öğrenci, bu önemli habere odaklanmış durumda. İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler ile öğretmenleri ilgilendiren ara tatil kararı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden gündeme getirildi.

MEB'den Açıklama!

Basında yer alan ara tatillerin kaldırılmasına dair iddialar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yalanlandı. Bakanlık, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir karar alındığına dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

İlk Ara Tatil Ne Zaman?

Bu yıl, yılda iki kez uygulanan ara tatillerin ilki Kasım ayında, diğeri ise Nisan ayında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, 1. dönem ilk ara tatili 11-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

MEB 1. Dönem Ara Tatili

81 ildeki öğrenciler ve öğretmenler, belirtilen tarihlerde eğitim öğretim faaliyetlerine ara verecek. 15 Kasım'da sona erecek olan 1. dönem ara tatilinin ardından, eğitim faaliyetleri 18 Kasım'da yeniden başlayacak.

81 İlde Öğretmenlere “Yeşil Bayrak Proje” Eğitimi! 81 İlde Öğretmenlere “Yeşil Bayrak Proje” Eğitimi!

Gelecek Tatil Tarihleri

Bu yıl yarıyıl tatili ise 20 Ocak'ta yapılacak. 2. ara tatil ise 31 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 4 Nisan Cuma günü sona erecek. 7 Nisan Pazartesi günü ise eğitim ve öğretim faaliyetleri tekrar başlayacak.

Daha nice; EĞİTİM HABERLERİ

Editör: Ayşe Topçu