Yaşam

Yetişkinlerce Kesinlikle Bilinmesi Gereken Dualar !

Yetişkinlerce Kesinlikle Bilinmesi Gereken Dualar Listesini sizler için bu içeriğimizde tüm ayrıntıları ile sunarak bilgi edinmenizi sağlıyoruz. 👇

Abone Ol

Bilinmesi Gereken Dualar sıralamasında öncelikle ibadet esnasında okunan dualar akla gelir. Bunlar kevser, ihlas, nas, felak, fatiha, ettehiyyatü, Sübhaneke gibi dualardır.

Fakat kişinin ibadet esnasında okuyacağı dualar kişiden kişiye değişiklik gösterir. İbadet esnasında kişinin tercihine göre bazen Ayetel Kürsi, İnşirah, Duha gibi dualar okunabilir.

Dileklerin kabul olması ve kişinin feraha kavuşması için dilek duası ya da tövbe için tövbe istiğfar duası gibi çeşitli dualar öğrenilebilir. Nazar rızık şifa kalem Kadir gibi dualar ve sureler ve ibadet sıklığına ve isteğe bağlı öğrenilebilir.

Ezberlenecek Sureler Listesi

Ezberlenecek surelerin ve duaların listesi yapılması gerekirse bu listenin başında Ayetel Kürsi ve namaz sureleri gelir. Bütün dualar vakit oldukça ve kişinin öğrenme kapasitesine göre ezberlenebilir.  

İslam dininde namaz dinin direği sayıldığından dolayı namaz surelerini öğrenmek öncelikli gelir. Bunun ardından nazara büyüye ve belaya karşı koruyucu olan diğer dualar öğrenilebilir. Bunlardan biri olan İnşirah suresi ve nazar duaları okunduğunda kişinin ferahlamasına ve anlık olarak daha iyi hissetmesine yardımcı olur.

Namazda okunan dualar sırasıyla aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Felak

·      Nas

·      Fil

·      Kureyş

·       Kafirun

·      Kevser

·      Maun

·      Tebbet

·      İhlas

Namazda surelerin atlanmadan makamına uygun bir şekilde okunması önceliklidir. Namaz esnasında surenin atlanması uygun düşer ve böyle bir durum söz konusu olduğunda ise iki sure atlamak daha uygun olur. Kişinin ömrü boyunca yapmış olduğu bütün ibadetlerinde ya da eylemlerinde daha takvalı ve huzur dolu olması için belli tesirli dualar bulunur.

Bu duaların arasında en önemli olan dua hasbinallahi ve nimel vekil ya da la ilahe illa ente sübhaneke innî küntü minezzalimin dualarıdır.

BUNA DA  BAKIN

Zikir çekerken bu duaların edilmesi ile kişinin daha rahat bir dinginliğe kavuşması mümkündür. Maddi manevi sıkıntıda olan herkesin dua ederken bir yandan da zikir ve salavatı şerifelerle duasını desteklemesi önerilir.

Sıkıntı ve bela anında her kişinin kendine ait hissettiği ve kolay bir şekilde öğrendiği duanın olması önceliklidir. Bu dualar genelde nas Felak ve Fatiha sureleridir. Bununla birlikte nazar duası ve Duha suresi gibi kelamlarda sıkıntının belanın ya da kötü hal durumunun bir an önce geçmesine yardımcı olur.

Daha fazla Bilgi;Google