Sağlık

Zonklayıcı Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Baş ağrısını en hızlı ne geçirir? Baş ağrısı nasıl geçer evde hemen? Limon baş ağrısına iyi gelir mi? ve Baş ağrısı için en iyi ağrı kesici hangisi? konu başlıkları için en doğru yanıtları sizler için paylaştık 👇

Abone Ol

Baş ağrısı, pek çok nedenden dolayı meydana gelebilir. Özellikle beslenme alışkanlıkları, stres ve çeşitli hastalıklar, baş ağrısını oluşturabilir.

Aşırı alkol tüketimi, açlık, soğuk algınlığı, grip veya aşırı sigara tüketimi de yine baş ağrısını oluşturabilecek faktörlerdendir. Baş ağrısının yaşanma sıklığı ve şiddetine göre farklı tedavi yöntemleri önerilebilir.

BUNA DA BAKINIZ;

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? En İyi Gelen Bu! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Migren gibi sık sık ve aşırı şiddetli baş ağrısı tiplerinde mutlaka doktor kontrolünde ilaç kullanılmalıdır. Kısa süreli ve geçici baş ağrılarının iyileştirilmesi için evde bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Baş ağrısına ne iyi gelir ve neler yapmanız gerektiğini birlikte inceleyelim

Baş Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Baş ağrısı bazen kronik olarak görülebilir. Kısa sürede kendiliğinden geçen baş ağrısı türleri de bulunmaktadır. Ağrının artacak şekilde ve sık sık tekrar etmesi durumunda, doktor ile görüşülmesinde yarar olacaktır. Baş ağrısına iyi gelen yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

·      Boyun ve baş bölgesine sıcak veya soğuk kompres yapmak

·      Şakak ve baş bölgesine aromatik yağlar ile masaj yapmak

·      Bol bol su içmek

·      Zencefil, papatya, kekik veya zerdeçal gibi rahatlatıcı bitkiler ile bitki çayı içmek

·      Kahve veya kafeinli içecek tüketmek

·      Nane ve lavanta yağı gibi sakinleştirici aromatik yağlar ile masaj yapmak veya koklamak

·      Karanlık ve sessiz bir odada dinlenmek ve uyumak

·      Diş ağrısı ile birlikte meydana gelen baş ağrısını geçirmek için tuzlu su ile gargara yapmak

Baş Ağrısını En Hızlı Ne Geçirir?

Baş ağrısını en hızlı geçirmek için öncelikli olarak, sessiz bir yerde dinlenmeniz gerekmektedir. Çeşitli ağrı kesicileri kullanmak da baş ağrısını kısa sürede geçirecek yöntemlerdendir.

Karanlık bir odada dinlenmek ve uyumak da yine baş ağrısını geçirecek doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Soğuk kompres ile başa masaj yapmak, bol su içmek de baş ağrısını hafifletecek yöntemlerdendir.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer Evde Hemen?

Evde baş ağrısını geçirmek için en hızlı yöntem, bitki çayı içmektir. Ağrı kesici ve sakinleştirici özelliği olan bitkilere öncelik verilmelidir. Papatya, lavanta, nane veya biberiye gibi bitkilerin sakinleştirici ve ağrı kesici özelliği vardır. Aromatik yağlar ile evde baş bölgesine masaj yapmak da yine ağrıyı hafifletecektir.

Daha fazla bilgi; Öksürüğe Ne İyi Gelir? Kesin Fayda Sağlayan O Şey! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com