Benzin ve Motorinde Son Durum

Geçtiğimiz haftalarda akaryakıt fiyatlarında gerçekleşen indirimin ardından, yeni hafta itibarıyla fiyatlar tekrar güncellendi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde benzin ve motorin fiyatları farklılık gösterirken, güncel rakamlar araç sahipleri için önem arz ediyor. Örneğin, İstanbul Avrupa yakasında benzin litre fiyatı 43.24 TL'ye, motorin litre fiyatı ise 43.94 TL'ye yükseldi.

Büyükşehirlerde Akaryakıt Fiyatları

Fiyatlar büyükşehirlere göre değişiklik gösterirken, Ankara'da benzin litre fiyatı 43.55 TL olarak belirlendi. Motorin ise Ankara’da 44.35 TL seviyelerinde. İzmir'de ise benzin fiyatı 44.05 TL ile diğer şehirlerden biraz daha yüksek. LPG fiyatları da şehirden şehre farklılık gösteriyor; İstanbul’da LPG 22.69 TL ile 23.23 TL arasında değişirken, İzmir’de bu rakam 22.99 TL seviyelerinde.

Ziraat Borsa Hesabı Açma Rehberi Ziraat Borsa Hesabı Açma Rehberi

14 Mayıs seçimleri öncesinde benzin litre fiyatı 19.76 TL, motorin ise 18.58 TL seviyelerindeydi. Ancak seçimlerden bugüne kadar geçen süreçte akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, sürücülerin cebini zorluyor. Bugüne kadar benzine yaklaşık 28 TL, motorine ise 26 TL zam gelmiş durumda. Bu zamlar, hem bireysel kullanıcıları hem de ticari araç sahiplerini etkiliyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ve döviz kuru hareketleri dikkate alınıyor. Bu unsurlar rafineriler tarafından hesaplanarak, dağıtım firmaları aracılığıyla nihai fiyatlara dönüştürülüyor. Şirketler arasındaki rekabet ve serbesti nedeniyle fiyatlar şehirler ve firmalar arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

Editör: Şule A.