Akciğer sönmesi, hayati önem taşıyan ve en riskli sağlık sorunlarından biridir. Farklı alt tipleri olan akciğer sönmesinin erken teşhis edilmesi çok önemlidir.

Özellikle atelektazi tipi akciğer sönmesi tipinde, yapılacak olan bronkoskopi işlemi ile iyileşme kısa sürede gerçekleşmektedir. Bu işlemin ardından, hastanın düzelmesi ve rahatlaması beklenmektedir.

BUNA DA BAKINIZ;

Ziraat Borsa Hesabı Açma Rehberi - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Pnömotoraks tipindeki akciğer sönmesinde ise; yapılacak olan tedavi ile hastanın birkaç gün içerisinde tamamen iyileşmesi beklenmektedir.

Akciğer Sönmesi Ölümcül müdür?

Akciğer sönmesi ölümcül sonuçlar doğuracak bir sağlık sorunudur. Alt tipleri, akciğer sönmesinin şiddetini ve seviyesini belirleyebilir. Pnömotoraks tipi akciğer sönmesi, biraz daha düşük şiddetlidir.

Bu tip akciğer sönmesinde, hastalığın teşhis edilmesinin ardından hastanede solunum terapisine alınabilir. Ancak atelektazi tipi akciğer sönmesi, ölümcül olabilir. Bu tip akciğer sönmesi, diğer tüpe göre daha nadir olarak görülmektedir.

Akciğer Sönmesi Ameliyatı Var mıdır?

Akciğer sönmesi tedavisi için kapalı ameliyat yöntemi uygulanabilir. Akciğer sönmesinde cerrahi müdahale, Pnömotoraks tipinde tercih edilmektedir. Bu tip akciğer sönmesinde cerrahi müdahale ile akciğerin etrafında oluşan baloncuklu bölüm çıkartılmaktadır.

Ayrıca cerrahi işlem ile akciğer zarının bir kısmının alınması da gerekebilir. Atelektazi tip akciğer sönmesinde tedavi ise; cerrahi işlem yerine genellikle bronkoskopi ile yapılmaktadır.

Akciğer Sönmesi Kimlerde Görülür?

Akciğer sönmesi oluşmasının pek çok nedeni vardır. Ancak bazı kişilerin risk grubu içerisinde olduğu bilinmektedir. Sigara içenler bu listede en üstte yer almaktadır. Dağcılar, pilotlar ve dalgıçlar da fazla basınca maruz kaldığı için akciğer sönmesi risk grubu içerisindedir.

Akciğer Sönmesi Tehlikeli mi?

10 Günde Göbek Eriten Diyet! 10 Günde Göbek Eriten Diyet!

Akciğer sönmesi hastalığı Pnömotoraks olarak da bilinmektedir. Bu sağlık sorunu genellikle solunum cihazına bağlı olarak yaşayan hastalarda meydana gelmektedir.

Akciğer sönmesinin farklı tipleri vardır. Atelektazi tipindeki akciğer sönmesi çok tehlikelidir. Bu tip akciğer sönmesinde hastanın hayati tehlikesi oluşabilir.

Akciğer Sönmesi İlaçla Tedavi Edilir mi?

Akciğer sönmesi tedavisi, hastanın sağlık durumuna göre farklılık göstermektedir. Akciğer sönmesi tedavisi için uygun görülmesi durumunda ilaçlarla, cerrahi yöntemlerle ve solunum cihazları ile terapi şeklinde tedaviler uygulanabilir.

Akciğer sönmesinin belirtilerinin fark edilmesinin ardından, tedaviye hemen başlanması hayati önem taşımaktadır.

Akciğer Sönmesi Kaç Günde İyileşir? konusundan daha fazlası için; Borsa Nasıl Oynanır? Borsa Yatırımına Başlayanlar İçin Rehber - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu