Sağlık

Akciğer Sönmesi Kaç Günde İyileşir?

Akciğer Sönmesi Kaç Günde İyileşir, Akciğer Sönmesi Nasıl Tedavi Edilir? başlıklarının en doğru yanıtlarını bulabileceğiniz içeriğimiz burada 👇

Abone Ol

Akciğer sönmesi hastalığının ortak belirtileri vardır. Akciğer hastalığı olarak bilinen akciğer sönmesinin en belirgin belirtisi nefes darlığıdır. Artarak devam eden öksürük ve öksürükle birlikte nabzın artması ve oksijen seviyesinin düşmesi gibi durumlarda akciğer sönmesinden bahsedilebilir.

Akciğer sönmesi olan hastalarda, uygulanan tedavilerde başarılı sonuçlar alınmaktadır. Öncelikli olarak uygulanacak olan bronkoskopi işleminin hemen ardından hasta rahatlayabilir. Akciğer sönmesi cerrahi müdahale, Pnömotoraks tipinde tercih edilmektedir.

Bilgisayarlı tomografi ile görüntülenen baloncuklu bölüm, cerrahi işlem ile çıkartılmaktadır. Ancak Atelektazi tipindeki akciğer sönmesinde tedavi genellikle bronkoskopi ile yapılmaktadır. Hasta bronkoskopi sonrasında, 2 veya 3 gün içerisinde kendini toparlamaktadır.

Akciğer sönmesi kaç günde iyileşir sorusunun, hastaya uygulanan tedavi yöntemine göre yanıtlanması gerekmektedir. Ameliyat sonrası, hastanın en az 3 ay sonra kendini toparlamaya başladığı görülebilmektedir.

Akciğer Sönmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Akciğer sönmesi, hastanın sağlık durumuna ve hastalığın türüne göre farklı şekillerde tedavi edilebilmektedir. Akciğer sönmesi tedavisi için hastalığın türünün tespit edilmesi hayati önem taşımaktadır. Pnömotoraks tipindeki akciğer sönmesi hastalığında öncelikli olarak, akciğerin etrafında biriken hava tahliye edilmelidir.

Ardından hastaya tüp yerleştirilerek, tedavinin başarılı bir şekilde tamamlanması sağlanabilmektedir. Ancak bu tip akciğer sönmesinde tekrarlama meydana geldiği için cerrahi müdahaleye gidilebilmektedir. Atelektazi tipi akciğer sönmesinde ise; hastanın soluk almasının engelleyen etken ortadan kaldırılmaktadır.

Buna da bakınız

ALS Hastalığı İyileşir Mi? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Balgam birikiminin atılması ve ortadan kaldırılması için, bronkoskopi ile tıkanıklık giderilmektedir. Eğer hastada soluk almayı engelleyen etken tümör ise; cerrahi müdahale ile tümörün çıkartılması sağlanmaktadır.

Akciğer sönmesi ameliyattan sonra, 2 veya 3 aylık dönemde hasta kendini toparlamaya başlayacaktır. Ancak akciğer dokusunun kendini daha hızlı toparlaması için mutlaka doktorun verdiği ilaçlar kullanılması ve önerileri dikkate alınmalıdır. Özellikle ameliyattan sonra, basınç oluşturacak tüm eylemlerden kaçınılması gerekmektedir.

Fazlası;Google