Aksef İlacı Ne İşe Yarar?

Aksef İlacı Ne İşe Yarar? Aksef bakteriler üzerinde etkisi oldukça büyük olan bir antibiyotiktir. Bakterilerin oluşturdu enfeksiyonlara karşı güçlü bir etkiye sahip olan sefalosporin grubuna ait antibiyotik 10-14'de 20 tabletlik paketler halinde sunulur. İçeriğinde 500 miligram sefuroksim bulunur.

BUNA DA BAKINIZ;

Amla Yağının Faydaları! Saçları Coşturuyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Aksef ilacının kullanım alanları aşağıda maddeler halinde yer alır.

Aksef İlacı Neye Yarar?

·      Bel soğukluğu

·      Genital enfeksiyon

·      İdrar yolu enfeksiyonu

·      Yumuşak doku ve deri enfeksiyonu

·      Alt solunum ve üst solunum yolu enfeksiyonları

·      Erken lyme hastalığının oluşturduğu semtomların tedavisi

Ağızdan alınan ve tok karnına tüketilen ilacın pek çok enfeksiyonu kontrol altına almak için kullanıldığını söylemek mümkündür. Günde iki kez olmak koşuluyla 250 mg alınan ilaç tedavi koşuluna bağlı olarak günlük alınan miktar değişiklik gösterebilir. Çocuklar için alınan günlük doz günde 2 kez olmak koşuluyla 125 mg şeklindedir.

Aksef idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İdrar yolu enfeksiyonu ile birlikte genital bölgede oluşan her türlü enfeksiyonu giderilmesine yardımcı olur. Aksef antibiyotik yan etkileri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Tedavi süresince görünen yan etkiler aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      İshal baş dönmesi ve baş ağrısı

·      Şiddetli olmamak koşuluyla karın ağrısı ve mide bulantısı

·      Karaciğer enzim düzeyinde mevcut olan geçici yükselmeler

·      Kandida adı ile bilinen bir tür mantar enfeksiyonunun çoğalması

·      Kanda bulunan eozinofil sayısında anlık artış

Aksef 500 mg diş iltihabı için kullanılır mı? Ağız ve diş enfeksiyonlarının oluşturduğu semptomların şiddetinin azaltılmasına yardımcı olur. Fakat direkt olarak diş iltihabı sorununun tedavi edilmesinde kullanılmaz. Diş iltihabını giderecek daha farklı ilaçların kullanılması önerilir.

Aksef 500 Ne İçin Kullanılır?

Aksef nedir ne için kullanılır? Enfeksiyonların oluşturduğu semptomların hafifletilmesinde ve enfeksiyonun meydana getirdiği sağlık sorunların giderilmesinde kullanılır. Düzenli kullanım gerektiren ve ilacın yuttuktan çok kısa bir süre içerisinde etkisini gösteren antibiyotik kategorisine ait bir ilaçtır.

Aksef sadece bakterilerin oluşturduğu enfeksiyonlarda değil ameliyat öncesinde veya sonrasında enfeksiyonlardan korunmak amacıyla da kullanılır. İlacın kullanım yöntemi ve tedavi süreci doktor kontrolünde planlanması gerekir.

Aksef İlacı Ne İşe Yarar gibi nice ; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu