Elektrikli Araç Satışlarını Canlandırmak İçin Vergi İndirimi

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketler artık yeni aldıkları elektrikli araçların %40’ına kadar olan kısmını vergi faturalarından düşebilecek. Bu vergi indirimi, Almanya'nın yeşil dönüşümünü hızlandırma çabalarının bir parçası olarak 2024-2028 yılları arasında geçerli olacak ve her yıl hazineye yaklaşık 465 milyon avroya mal olacak.

Emeklilik Reformu da Onaylandı

Almanya’da yapılan reformlar sadece elektrikli araçlarla sınırlı kalmadı. Bakanlar Kurulu, aynı zamanda ekonomiyi büyütmek için geç emekliliği teşvik edecek emeklilik reformunu da onayladı. Bu reform, emeklilik yaşını erteleyen ve en az 12 ay daha çalışmaya devam edenlere, kaybettikleri emeklilik ödemelerine eşdeğer bir tek seferlik ödeme yapmayı öngörüyor.

12 Gündür Durmadan Dönen Koyunların Sırrı Açıklandı! 12 Gündür Durmadan Dönen Koyunların Sırrı Açıklandı!

Almanya'nın nüfus projeksiyonlarına göre, 2030 yılına kadar istihdam edilen kişi sayısında 6,3 milyon kişilik bir azalma bekleniyor. Bu durumu dengelemek adına, reform çerçevesinde yasal emeklilik yaşının 2031 yılına kadar 67'ye çıkarılması planlanıyor.

Reformlar bunlarla da sınırlı değil. Almanya, jeotermal enerji kullanımını artırmak amacıyla santraller, ısı pompaları ve depolama sistemleri için onay süreçlerini hızlandırmayı da kararlaştırdı. Bu enerji dönüşüm süreci, Almanya’yı çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha yaklaştırmayı amaçlıyor.

Editör: Şule A.