Aralıklı Oruç Diyeti

Aralıklı oruç diyeti, son dönemlerin en çok merak edilen diyet programlarından biridir. Oruç tutarak kilo vermeyi hedefleyen aralıklı oruç diyetinde, kişinin 16 saat aç kalması gerekmektedir. Ancak aralıklı oruç diyetinde bu açlık süresi, kişinin sağlık durumuna ve yaşam tazına göre değiştirilebilmektedir.

Aralıklı oruç diyetinin, kesinlikle uzman bir diyetisyen eşliğinde yapılması gerekmektedir. Aralıklı oruç diyeti saatleri, kişiye göre özel olarak belirlenmektedir.

Aralıklı Oruç İle 1 Ayda Kaç Kilo Verilir?

Aralıklı oruç diyeti ile 1 ayda kaç kilo verilir sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Aralıklı oruç ile 1 ayda kaç kilo verileceğinin, her kişi için farklı yanıtlanabileceğini söylemek gerekmektedir.

Çünkü herkesin yağ yakma oranı farklıdır. Kişinin metabolizmasının çalışma hızı ve aralıklı orucun etkisi de kilo kaybının ne kadar olacağına etki etmektedir.

Aralıklı oruç ile 1 ayda, ortalama olarak 2 ile 8 kilo verilebilmektedir. Ancak bu kilo kaybının daha az veya daha fazla olabileceğini de söylemek gerekir. Aralıklı oruç, her metabolizmada aynı etkiyi göstermez. Bunun için 1 ayda aralıklı oruç ile daha az veya daha fazla kilo verebilirsiniz.

En Doğru Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır?

En doğru aralıklı oruç nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenleri birlikte inceleyelim. Aralık orucu en doğru şekilde yapmak için saat düzenlemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Hızlı Kilo Verdiren Diyet! Hızlı Kilo Verdiren Diyet!

Uzmanalrın açıklaması şu şekilde:

Kişinin gün içerisinde, 16 saat boyunca aç kalması ve kalan 8 saatlik süre içerisinde beslenmesi gerekmektedir. Ancak bu aç ve tok kalma sürelerinin, gün içerisine eşit aralıklar ile dağıtılması gerekir.

Öğle yemeğinin yenmesinden sonra, 8 saatlik sürenin dolmasına yakın tekrar akşam yemeği yenmelidir. Akşam yemeğinin yenmesi ile birlikte 16 saatlik açlık süresine başlanması gerekmektedir.

Aralıklı Oruç Diyetinde Neler Serbest?

Aralıklı oruç diyetinde, diğer diyetlerde olduğu gibi yasak ve serbest olacak bazı besinler vardır. 16 saatlik açlık süresi içerisinde kişinin yemek yemesi yasaktır.

Ancak su içme gibi aktivitelerine devam edebilir. Aralıklı oruçta 16 saatlik açlık süresinde, kişinin sıvı almasına izin verilmektedir.

Daha nice: SAĞLIK HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu