Aşil tendon kopması, yaklaşık olarak 4 ile 6 ay içerisnde tamamen iyileşmektedir. Ancak aşil tendon kopmasının boyutu ve uygulanan tedavi yöntemi, iyileşme sürecini etkilemektedir. Özellikle cerrahi olmayan tedavilerde, kişinin kendini dinlendirmesi ve fiziksel aktivitelerden kaçınması gerekmektedir.

BUNA DA BAKINIZ; 

Borsa Nasıl Oynanır? Borsa Yatırımına Başlayanlar İçin Rehber - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Aşil tendonunun tekrar kopma riski bulunmaktadır. Bunun için cerrahi yöntemler de dahil olmak üzere, kişinin iyileşme sürecinde rehabilitasyon tedavisi görmesi de önem taşımaktadır.

Aşil Tendonu Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Aşil tendonu kopması tedavisi için en etkili yöntem, cerrahi müdahaledir. Ancak kopan veya yırtılan aşil tendonunun tedavi edilmesi için birkaç farklı teknik de bulunmaktadır. Öncelik her zaman, cerrahi yöntemdir. Çünkü cerrahi yöntem ile yırtılan ya da kopan aşil tendonu dikilmektedir.

Zarar gören veya yırtılan tendonun onarılması ya da güçlendirilmesi için cerrahi yöntemler dışında farklı tedavi teknikleri de uygulanabilir. Aşil tendonunun ne kadar zarar gördüğü, uygulanacak tedavi yöntemini belirlemektedir.

Kopan Tendon Eskisi Gibi Olur mu?

Aşil tendonu kopması genellikle yaralanmalar sonucunda meydana gelir. Eğer tendon kopması geç teşhis edilmiş ise; kopan tendon uçlarının arasındaki mesafede açılacaktır. Açılan bu mesafenin ise; ameliyat ile bir araya getirilmesi daha da zor bir hal alır.

Ameliyat sonrasında yeteri kadar arası kapanmayan tendonlarda, hasta parmaklarını bükmede sorun yaşayabilir. Ayrıca zaman içerisinde tendonlarda incelme meydana gelebilir ve tekrar kopma sorunu yaşanabilir.

Aşil Tendonu Kaç Günde Kaynar?

GAPS Diyeti Şifa Saçıyor! GAPS Diyeti Şifa Saçıyor!

Kopan aşil tendonu mutlaka cerrahi müdahale ile iyileştirilmelidir. Ancak aşil tendonu yırtılması sorununda, tendonun iyileşmesi beklenebilir. Yırtık olan aşil tendonunun tam olarak iyileşmesi için yaklaşık olarak, 3 ile 6 ay kadar bir zaman gerekmektedir.

Tendon En Hızlı Nasıl İyileşir?

Tendon yırtılması veya kopması için öncelikli olarak uzman bir doktora gidilmelidir. Bununla birlikte kişinin günlük fiziksel aktivitelerine dikkat etmesi de iyileşme süreci için çok önemlidir.

Ağrılı bölgenin sürekli olarak dinlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle sakatlık veya yaralanma sonrasındaki ilk 48 ve 72 saat boyunca, düzenli olarak soğuk su veya buz kompresi uygulanmalıdır. Buz, bölgedeki ağrının hafiflemesi için çok etkilidir.

Aşil Tendon Kopması Kaç Ayda İyileşir? dışında daha fazla bilgi; Ziraat Borsa Hesabı Açma Rehberi - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu