Sağlık

Astımdan Soğuk Algınlığına Evde Yapılacak En İyi 15 Doğal İlaç Kürü

Astımdan Soğuk Algınlığına Evde Yapılacak En İyi 15 Doğal İlaç Kürü... Ateş için doğal çözüm, Boğaz ağrısı için bitkisel çaylar ve daha fazlası...

Abone Ol

Doğal ilaç tedavisinin tıbbi özelliklere sahip olduğu veya bir hastalığı veya yaygın rahatsızlıkları iyileştirdiği bilinmektedir. Ev ilaçları, baharatlar, sebzeler, şifalı bitkiler veya halk ilaçlarında veya mutfaklarda kullanılan diğer genel maddeleri içerir.

Evde Bulunabilecek Doğal İlaç Listesi

İşte, evlerde kolayca bulunabilecek, sağlık yararları listesindeki en iyi 15 doğal tedavinin listesi.

Fesleğen

Yaygın olarak fesleğen olarak bilinen Tulsi, Hindistan alt kıtasına özgüdür ve birçok geleneksel tıp amacı için kullanılır. Fesleğen yaprağının birçok iyileştirici özelliği olduğu bilinmektedir, Ateş tedavisi, solunum bozuklukları, Astım tedavisi ve ağız spreyi olarak kullanılabilir.

Bal ile Bitkisel İlaç

Arılar tarafından üretilen bal ve bir çorba kaşığı 46 kalori, karbonhidrat, Fruktoz ve Glikoz sağlar. Antibakteriyel özellikleri enfeksiyonlarla savaşır ve doğal olarak zencefilli bal boğaz ağrısının iyileştirilmesine yardımcı olan doğal ilaç olarak tüketilebilir.

Limon

Limon meyvesi öncelikle suyu için kullanılır ve dünyadaki içecek ve yiyeceklerde önemli bir bileşendir. Limonlar çok iyi bir C vitamini kaynağıdır ve kan basıncını kontrol etmeye, sindirim sistemini düzenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kilo kaybına yardımcı olur.

Zencefil

Zencefil Ayurveda'da baharat veya halk ilacı olarak kullanılmış olan kök bitkidir. Zencefil Hindistan'ın alt kıtasında yer alan ve daha güçlü tıbbi özellikleri ile sindirime yardım eder, bal ve boğaz ağrısında soğuk algınlığına karşı savaşır.

Sarımsak

Sarımsak hem gıda lezzetleri hem de geleneksel tıpta kullanılmıştır. Sarımsak Kolesterol seviyesini artırır, kan basıncını düşürür ve soğuk algınlığı tedavisinde destek olarak kullanılabilir.

Zerdeçal

Zerdeçal güçlü tıbbi özellikleri içerir ve Hint Yarımadası ve Güneydoğu Asya'ya özgüdür. Ayurveda tıbbında uzun süredir doğal ilaç olarak kullanılmaktadır. Öksürük ve soğuk algınlığı için viral enfeksiyonlara, hastalıklara, kanser, diz eklemi ağrılarına karşı etkili olabilmektedir.

Karanfiller

Karanfil aslında çiçek tomurcuklarıdır ve Hindistan'da en sık kullanılan baharatlardan biridir. Hint Ayurveda tıbbı, soğuk ve öksürüğü tedavi etmek, karaciğer sağlığını iyileştirmek, mide ülseri ve bakterileri öldürmek için çok uzun zamandır karanfil kullanmaktadır.

Karabiber

Karabiber hem lezzeti ile mutfaklarda hem de geleneksel bir doğal ilaç olarak çeşitli sağlık sorunlarında kullanılmıştır. Günlük diyetinizde bir tutam karabiber; astım, kilo kaybı, soğuk algınlığı ve öksürük tedavisi sürecine destek olacaktır.

Tarçın

Tarçın, birçok ülke mutfağında, çay ve geleneksel yemeklerde kullanılan bir Hint baharatıdır. Bu baharat güçlü antioksidanlarla doludur, kan şekeri seviyesini düşürür ve kalp hastalığı riskini azaltır.

Hint Bektaşi üzümü

Amla veya Hint Bektaşi Üzümü olarak bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kan şekeri seviyesini kontrol eden yüksek C vitamini içerir. Hint bektaşi üzümü, tuz, turşu veya meyve suyu ile yenebilecek bir meyvedir ve günlük beslenmenizin bir parçası olmalıdır.

Hint leylağı / Neem Ağacı

Neem ağacı ve yaprakları sadece çevre için değil aynı zamanda tıbbi özellikleri için de bilinir. Neem bağışıklık sistemini iyileştirir, cilt ülserlerini giderir, ölü kan hücrelerini temizler ve ayrıca cüzzam için kullanılır.

Giloy

Giloy otu veya Amrita, Ayurveda tıbbında çeşitli tıbbi özellikleri ile doğal ilaç olarak kullanılmaktadır. Giloy'un en iyi sağlık yararları, bağışıklık sistemini güçlendirir, kronik ateşi tedavi eder ve diyabet için etkilidir.

Nane (Mentha)

Mentha veya nane yaprakları Ayurveda tıbbında çok güçlü antioksidan özelliklere sahip doğal ilaç olarak kullanılır. Bilinen nane faydalarından bazıları daha iyi sindirim, Astım tedavisinde etkili olması, soğuk algınlığı ve baş ağrısını gidermesidir.

Aloe Vera

Aloe Vera bitkileri iç mekan süs bitkisi olarak ve dekoratif amaçlı kullanılır. Bu harika bitki güneş yanıkları, ultraviyole veya merhemlerden korunma gibi tıbbi faydalar listesine sahiptir.

Karahindiba Tohumları (Ajwain)

Karahindiba Tohumları veya Ajwain, genellikle hindistanda baharat ve doğal ilaç olarak kullanılan şifalı bir bitkidir. Karahindiba tohumları, Karahindiba bitkisinden elde edilir. Ajwain tohumlarının birçok sağlık yararı vardır, gastrit ve hazımsızlık ile mücadele etme, diş ağrıları ve kilo verme konularında etkilidir.